Flätworkshop Kulturhuset

Jag är uppvuxen i en by strax utanför Tierp som heter Tolfta. Nu på måndag den 12 augusti återvänder jag till Tierp där jag ska hålla en Flätworkshop i det nya kulturhuset som håller på att växa fram. Jag kommer att lära ut grunder i hårflätning kl.13-15 för åldrarna 8-12 år. Det är gratis att delta och plats bokas via biblioteket. Det ska bli spännande att se hur det nya kulturhuset tar form och det känns roligt att kommunen jag växte upp i satsar på kultur! Här finns fler bilder på flätor som jag har flätat. Önskar dig en fin helg!

flata_blogg.jpg
collage_flator.jpg

Flätor i galleria

Förra helgen var jag i Strängnäs för att lära ut flätteknik i Galleria Präntaren på deras Familjelördag. Med mig hade jag flätdockorna Maj, Juni och Juli som besökare kunde fläta under min handledning. Många var intresserade och stannade för att lära sig. Det blev en rolig dag med fina möten!

strangnas_2.jpg
strangnas_5.jpg
strangnas_4.jpg
strangnas_1.jpg

Fläta hår

Jag blir verkligen så lugn av att fläta hår. Speciellt när jag flätar min hårdocka. Då kan jag sitta hur länge som helst. Det händer något särskilt när händerna rör sig i det mjuka håret. Kanske är det samma känsla av lugn som vissa människor känner när de till exempel bakar eller stickar. Att få finna sig i ett tillstånd, i ett skönt fokus. Jag tänkte visa några av mina senaste favoriter från mitt instagramkonto Flätverket.

Dubbel stegfläta. Effektfull i sin upprepning.

Vävda sidostycken med rosett. En av de mer avancerade flätteknikerna.

Loopfläta. Vacker i sin enkelhet.

Fredag

Fredagar är min fria dag, min företagsdag, min frilansdag. Kärt barn har många namn. Just nu arbetar jag 75 % på Svea Ateljé vilket innebär att drygt en dag är vigt åt att helt arbeta med mina egna projekt.

På förmiddagen flätade jag Mattias och planerade kring ett nytt projekt inom Flätverket. Älskar att kunna arbeta fram idéer, projekt och koncept helt utifrån mina egna tankar. Mattias fotade mig också, så fint ljus i lägenheten idag!

Nu ska jag skriva fakturor, mejla lite och bokföra, vilket på förhand kan kännas lite trögt men jag tycker att det också är kul när jag väl kommer in det. Ikväll ska vi åka till mina föräldrar och spela kort och äta varma mackor, det ska bli mysigt! Önskar er alla en fin helg, hoppas det soliga vårvädret fortsätter!

Vårens första dag

Vårens första dag som Laleh så fint sjunger. Jag brukar tänka att i mars, då börjar våren. Oavsett temperatur eller väder. På något sätt tycker jag alltid att det är lite härligt och skönt med en ny månad. En ny början med nya roliga saker som väntar.

varens_forsta_dag.jpg

Jag har kommit igång att fläta igen efter den paus jag hade när jag jobbade med Isdansen. Mars är en ypperlig månad att ta chansen och se Isdansen som visas i galleriet som heter Häktet på Kulturhuset i Gävle fram till 2 april. Ta trappen eller hissen till våning 2 och kika efter vita jättekristaller!

Igår fick vi semlor på nya jobbet som caféet i huset hade bakat, alldeles färska. De på bilden gjorde jag och Mattias kvällen innan vernissagen för Isdansen. Vi gjorde över 70 st små semlor med tre olika fyllningar som familj och vänner fikade på efter vernissagen hemma hos Mattias. Alla fick rösta på vilka som var godast: lakrits vann, klassisk mandelmassa blev tvåa och nougatsemlan knep en tredje plats. Många semlor blev över som min mamma och syster fick på sitt gemensamma kalas dagen efter.

Denna vecka går jag på introduktion på mitt nya jobb som jag berättade om i förra inlägget. Så berikande att träffa alla nya människor och få ta del av de olika verksamheterna som nu finns på Arbetsmarknadsenheten, vilken Svea Ateljé kommer att tillhöra. På eftermiddagarna när jag kommit hem har det varit skönt att sätta sig ner och fläta. Smälta alla intryck och låta händerna arbeta. Hoppas ni har haft en bra första dag i mars!

Skogssnö

När den första riktiga snön föll i Gävle i veckan vaknade jag upp med en inre glädje och en vacker solig motivation.

Jag älskar när de vita flingorna singlar ner och bäddar marken i vitt. Direkt börjar jag tänka på julen och allt mysigt som jag förknippar med denna högtid.

Vi firade med att spela julsånger till frukosten trots att det bara är början av november.

Efter frukosten flätade jag Mattias och så gick vi ut i skogen nära hans hus.

Senare på dagen spelade vi in ett till avsnitt av vår podd Hantverket, som snart releasas på riktigt!

Flätworkshop Studio Aveny Tierp

Höstens Flätworkshop stundar och jag är glad över att kunna presentera att den kommer att hållas på hälso- och skönhetssalongen Studio Aveny i Tierp! Lördagen 22 oktober kl. 14-17 kommer jag att dela med mig av mina bästa flättekniker och tips. Vi kommer att utgå från bastekniker och utveckla dem till mer avancerade verk. Det kostar 300 kr inkl. fika att delta. Välkommen med din anmälan till hello@idagerdemark.com Det går såklart bra att syna fler flätor på Flätverket.

I will host a braid workshop later this October. I´m happy for the collaboration with the health- and beauty salon Studio Aveny in Tierp, Sweden, where the workshop will take place. You can see more of my braids at Flätverket.

Sommarens bästa fläta

Sommarens bästa fläta från Flätverket har utsetts på Facebook! Det blev detta verk som springer ur en hästsvans och i en utbakad v-form går över i en fiskbensfläta. Verket fick hälften av alla röster och hade nästan dubbelt så många röster som tvåan. Lite märkligt med en sådan överlägsen seger då det fanns många vassa finalister, men kul!

This is the best summer braid from Flätverket, my braid account on Instagram. I made a voting on Facebook and this braid became the big winner!

Flätharmoni

Idag har jag kommit hem till stan efter flera mysiga veckor på landet med familjen. Allt har sin charm och godhet, sina olika sidor. Nu känns det skönt att komma hem och ta det lite lugnt i lägenheten. Tvätta lite kläder, landa och fläta hår. Du kan se fler flätor på Flätverkets Instagram.

I´m back in town after several cosy weeks at the countryside with my family. I made this braid today between the laundry. Have a look at my braid account on Instagram for more inspiration!

Workshopen i lördags

I lördags höll jag Flätworkshop i Gävle för fem trevliga flätdeltagare. Då regnet föll och smattrade ute flyttade jag in workshopen till min lägenhet, som är granne med Boulognerskogen där vi egentligen skulle vara. Det blev ändå en mysig och lyckad workshop där jag visade olika flättekniker och fotograferade alla flätverk efteråt. Vi fikade också med två olika rawfoodbollar som jag experimenterat fram och en smoothie. Jag har redan nu preliminärbokat in en till workshop i höst, berättar mer om den så småningom! Hoppas ni alla har en skön sommar! Jag har gjort om ett förråd till en sommarstudio på landet, visar er om några dagar!

From the braid workshop last Saturday. I hope you all have a nice summer!

Flätworkshop

På lördag ska jag hålla en Flätworkshop i den vackra parken Boulognerskogen i Gävle. Spännande! Alla platser är bokade men är du också sugen på att lära dig olika flättekniker kan du skicka en intresseanmälan till hello@idagerdemark.com

I will host a braid workshop in the beautiful park "Boulognerskogen" in Gävle, Sweden on Saturday. Exciting!