Ny i familjen

Ni som följer mig på Instagram har kanske sett det senaste tillskottet i pappersfamiljen. Vi kan kalla hen löken som arbetsnamn. Löken är inte färdig men ett av skalen ser ut såhär.

ny_i_familjen.jpg

Idag har det snöat jättemycket här i Gävle! Jag älskar ju snö, tycker att allting blir så vackert med snö på. Det känns lite konstigt att tipsa om något som kommer att hända i påsk på årets snöigaste dag men här kommer i alla fall en sneak peak, så kommer jag att berätta mer sen!

ny_i_familjen_3.jpg

Under påsken 30 mars-2 april kommer jag att ställa ut i den vackra fest- och konferenslokalen som finns i Strömsbergs bruk i Norduppland! Utställningen är ett samarbete med mysiga Strömsbergs Café som drivs av Sara Donnerstål.

ny_i_familjen_2.jpg

Nu ska jag sova för att vakna upp tidigt imorgon så att jag hinner gå till jobbet. Cykelns framhjul fastnade idag för att det kom så mycket snö mellan hjulet och skärmen. Så imorgon blir det en skön promenad till jobbet och sen helg!

Casting i Stockholm

Jag fick ett samtal i förra veckan från ett produktionsbolag i Stockholm som hittat min blogg. De var imponerade över det jag gör och intresserade av att ha mig med i ett nytt skaparprogram som kommer sändas på en känd svensk tv-kanal. Några dagar senare tog jag tåget till Stockholm för casting och fick träffa ett härligt gäng trevliga och kreativa människor. Vi hade fått en utmaning tilldelad till oss innan som vi skulle utföra på plats på 75 minuter. Utmaningen var att göra om en vanlig bordslampa med valfria material. Detta är bilder från när jag designade min lampa helt i papper dagarna innan castingen. Om ni kommer att få se mig på TV i vår? Om tiden är inne..

A new lamp in the making. And I might will be featured on Swedish Television if I´m lucky..

Kort & Clara

Idag har jag lyssnat på radioprogrammet Husmorsskolan hos Clara och skurit fem stycken kort, att kunna skicka till någon som en tycker om eller rama in till sig själv. De kommer snart upp på webbshopen! Jag drömmer mycket om Norrland just nu, hur det är att bo på landet, den rofyllda naturen, ett sekelskifteshus... Det mesta som har med bloggaren Underbara Clara att göra spär på dessa drömmar. Jag kan varmt rekommendera ett program med henne som heter De obekväma, där hon delar med sig av många kloka och inspirerande tankar kring livsstil, miljö och arbete.

I have cutted these cards today!

Kvadratiska kort

Idag har jag en idé om att skapa kvadratiska kort som jag kan sälja i min webbshop. Som en exklusiv variant av kort att ge på högtider eller skicka till sin vän som kanske bor långt bort. Eller som detta kort som jag skickade till en gullig tant som stickat vackra gråa raggsockor till mig. Perfekta nu när höstkylan smyger sig på.

Today I have an idea of creating paper cut cards for special celebrations that can be sold in my webshop.

Miniherrgården

Efter otaliga slitiga timmar, månader och år har ett halvskruttigt hus på landet förvandlats till en mindre herrgård. Min bror och hans sambo har gjort ett fantastiskt arbete med sitt hus! Denna beställning är närmare en meter lång och skalenlig utifrån ett fotografi. Marginalerna är millimetersmå. Papper är som glas, du behöver vårda det varsamt för att det inte ska gå sönder.

This is a commission made to my brother and his girl. They have made a gorgeous renovation of their house!