Träverkstaden

Min kille har en träverkstad i sin källare med alla möjliga bra verktyg för trähantverk. Jag jobbade där för några dagar sedan med ett uppdrag för Sörmlands Museum. Ni som följer mig vet att jag tidigare har designat förvaringsmappar till deras butik i Nyköping och till deras webbshop. Nu behövde de flera mappar med masuromslag, vilket såklart är roligt men också väldigt tidskrävande. Jag funderar ofta på lönsamheten med hantverk. Hantverket borde bli högre värderat än vad det är idag, inte bara ur hantverkarens perspektiv utan även ur ett miljöperspektiv. Jag kommer säkert återkomma till detta..

In the wood workshop the other day..

Flyori och flykt

Jag har skänkt min poster Flyori Turquoise till Designhjälpen som jag berättade om häromdagen. Den bland många andra fina inredningsprodukter har blivit sålda genom detta fina initiativ. Igår var den totala summan uppe i cirka 22 000 kr och de går till människor på flykt. Tänk att lämna allt. Sitt hem, sina saker, sin by, sin trygghet och att fly från krig. Att tvingas välja osäkerheten som väntar dem istället för säkerheten i att stanna och dö. Jag är glad över att kunna bidra. Inatt när jag inte kunde sova slog jag även till på en originalteckning från Karin Skij som jag tänker kommer passa fint i nya lägenheten. Visar den så småningom!

flyori_flykt_blog.jpg

My poster Flyori Turquoise helps refugees through @designhjalpen. I´m glad that I can help people in big need.

Produktdesign Sörmlands Museum

För ungefär ett år låg sig dessa förvaringsmappar som jag tagit fram till Sörmlands Museums butik uppradade och klara för leverans i studion. Mapparna finns i fyra utföranden med namnen Register, Pappersbruket, Viken och Masur. Inspirationen till produkterna är hämtad från Sörmlands Museums arkiv, mapparna är därefter designade och handtillverkade i studion. I dessa kan du förvara minnen, fotografier, komihåg eller varför inte skisser eller dikter?

About a year low these storage folders that I have developed for Sörmlands Museum shop lined up and ready for delivery in the studio. The folders are available in four versions with the names Register, Papersbruket, Viken and Masur. The Inspiration comes from Sörmlands Museum's archives, the folders are then designed and hand made in the studio. In these, you can store memories, photographs, remembering or perhaps sketches and poems!?

Våriga posters

Första mars idag och den första dagen på våren! Idag är det väldigt blåsigt hemma hos oss. På förmiddagen var jag lite sugen på att ta ut cykeln från vinterförvaringen och ta en tur men jag bestämde mig för att hålla lite på premiären till en dag då blåsten är lite mildare. Vad passar inte bättre att fira in våren än att köpa en vårigt fin poster från DIG? Finns i webbshopen i olika färger!

AH_circus_hemsida.jpg

First of March today and the first day of spring! Today is very windy at home. In the morning I was a little eager to take out the bike from the garage and take a ride but I decided to keep the premiere for a day when the wind is a bit milder. What does not fit better to celebrate spring than a fine poster from DIG?

Mönsterkvällar

Jag är ju ett stort fan av mönster! Jag tycker att det är roligt att göra mönster, det är något med upprepningen som jag gillar, att det blir något nytt när det blir många av en form eller en bild. Det har varit en ganska lång period nu som jag känt någon slags broms eller kanske prestationsångest i mitt mönsterskapande. Jag tror att jag tänker för mycket på vad som ska gillas av den stora massan istället för att följa min lust. Jag tänker råda bot på det med mönsterkvällar framöver, då jag ska designa utan att bedöma så mycket och utan att känna mig stressad. Här är några smakprov!

I'm a big fan of patterns! I think it is fun to make patterns, it is something with the repetition that I like, that there will be something new when it gets many of a form or a picture. It's been quite a long period now that I felt some kind of brake or perhaps performance anxiety in my pattern making. I think I think too much about what is to be liked by the masses instead of following my delight. I intend to remedy it with pattern evenings to come, then I will design without so much judgment and stress. Here are some sneak peeks!

Djurgranen och Musikhjälpen

Säg hej till Djurgranen! Djurgranen är ett designat motiv som nu finns att beställa som julkort och posters till förmån för Musikhjälpen! I år går Musikhjälpens insamling till kampen mot HIV. Ett mycket viktigt tema med tanke på att 4000 personer dog i aids varje dag under förra året (!!!) Djurgranen är en flört med julen och en hyllning till livet. Som poster finns Djurgranen i grå och blå i A3-format och säljs för 150 kr styck. Som julkort finns den i färgerna röd och grön, 10x15 cm och säljs i 10 pack för 150 kr. 80 procent går oavkortat till Musikhjälpen. Djurgranen finns att beställa i webshopen!

Posters i A3-format. Fina att rama in och låta förgylla väggen året runt!

Julkort i 10-pack med 5 röda och 5 gröna kort.