Vårvinterns tips SHE Creates

Jag har flera gånger tänkt att jag ska tipsa om ett onlineprogram här på bloggen som jag gick i höstas hos genuina fina Maria Stadell. Programmet heter SHE Creates och riktar sig till kvinnor som vill lyssna in sin inre röst. Vad är det jag vill, egentligen? Vad känns YES inuti mig? Ett så himla fint program som bjuder in själen, tacksamheten och genuiniteten och till att våga ta de steg som du vill. Jag fick genom programmet mod och styrka att köpa hus och flytta till landet som jag drömt om i flera år. Jag ser att nästa omgång börjar 7 februari och att sista anmälningsdag är imorgon, så in och kika! Passar det inte denna gång kanske du vill bli med nästa omgång :) Bilden är beskuren och lånad från Marias hemsida mariastadell.se

Skärmavbild 2019-01-30 kl. 21.17.38.png

Sommar & konst

Sommaren är här och och på cykel genom staden till och från Svea Ateljé ser jag barn och ungdomar som fotar sig i fina sommarkläder utanför kyrkans klämtande lovklockor. Det är en härlig tid tycker jag, där ljus och frihet finns i mångas sinnen. När jag själv gick i skolan brukade jag plocka liljekonvaljer till läraren vid skolavslutningarna. Dessa hade min pappa plockat till mamma på morsdag. Så gulligt.

Mycket av min arbetstid spenderas på Svea Ateljé, denna underbara integrationssatsning som jag har förmånen att få vara med och bygga upp. Idag är det ju fredag och jag arbetar helt med mitt eget företag. Att ha min egen tid till att få utveckla egna ideér är så viktigt för att jag ska trivas.

Idag har jag beställt bläckpatroner till skrivaren, mejlat och strukturerat upp mina uppdrag. Resten av arbetsdagen kommer att ägnas åt till en illustration som jag arbetar med i Illustrator. Denna tjej ligger under mitt bord och vilar. Igår kväll myste vi i sängen tillsammans med min nyinköpta bok "Värdet av konst" som jag hittade när jag besökte Gävle Konstcentrum igår och utställningen "Gone Fishing". Det är en utställning som masterstudenterna på Kungliga Konsthögskolan har vernissage för på lördag. Ett tips är att gå och se den, jag tyckte att det fanns flera nytänkande exponeringslösningar att inspireras av!

Häromdagen gick jag i parken och plockade in hundkex. En något undervärderad blomma tycker jag som är väldigt fin i sin enkelhet. Det kändes som att jag plockade in sommaren. Ikväll kommer mamma, pappa och Mattias hit, äter pizza och träffar Elsa. Gilbert har flyttat tillbaka till Umeå och trivs bättre där. Elsa och jag har haft en väldigt fin vecka med mycket gos, ompyssling och lek. Önskar er en härlig sommarhelg!

5 inredningstips för ett skönt hem

Just nu sitter jag på ett tåg någonstans mellan Uppsala och Gävle. Det är mörkt ute och jag är påväg hem efter en inspirerande dag i Saltsjöbaden på The Influencer Convention. Jag kommer berätta mer om detta konvent och visa bilder i helgen!

Först tänkte jag visa bilder från i veckan och delge fem av mina bästa inredningstips för ett lugnt och skönt hem. 1. Plocka/köp färska snittblommor eller kvistar. Det ger så mycket energi och ger en vacker blickpunkt i hemmet.

2. Låt saker ha sin bestämda plats. Detta skapar ordning och gör att du inte behöver leta efter sakerna när du ska ha dem. Om du dessutom förvarar dina prylar i ett skåp med dörrar ger det ett lugnt och harmoniskt intryck i ditt hem.

3. Minimera antal saker i ditt hem. Behåll det du använder och det du tycker är fint. Det ger en frihet och en sinnesro att inte ha massa onödiga grejer.

4. Bejaka ljuset. Täck inte för fönster med gardiner, persienner eller annat som stjäl ljusinsläppet. I Sverige har vi relativt få soltimmar, vilket betyder att allt ljus som kan släppas in gör gott för vårt välmående.

5. Bädda alltid sängen. Att komma hem till en nybäddad säng blir i alla fall jag så mycket gladare av. Sängen utgör ofta en stor yta så den tar mycket uppmärksamhet. Att börja en städning med att bädda sängen brukar vara en bra start för det gör stor skillnad direkt. Önskar er en fin och mysig helg!

Kartoteks kalender

För några dagar sedan fick jag hem denna superfina månadskalender som jag beställt från danska Kartotek.

Jag gillar det enkla, rena uttrycket som kalendern har.

Idag är det vårdagjämning och det känns skönt med ljusets återkomst. Det händer flera spännande och roliga saker för mig i vår som nu finns inskrivna i kalendern. I veckan ska till exempel jag och Mattias åka på en danskryssning för första gången. Hoppas ni haft en fin måndag!

Ett avslut

Den här veckan blev min sista som gymnasielärare i estetik på Bessemerskolans Estetik- och mediaprogram i Sandviken.

Jag har jobbat deltid på skolan i drygt ett år och undervisat i Bild och form, Estetisk kommunikation, Digitalt skapande och Fotografisk bild. Jag har också handlett Gymnasiearbetet och varit mentor för en klass som nu läser tredje året på programmet. Elevernas kreativa vardag går att följa på instagram.

Mina fina mentorselever hade köpt choklad och ett stort fång med tulpaner (de på bilden är inte ens hälften av buketten). Året på Bessemerskolan har varit väldigt utvecklande och roligt. Alla möten med elever såväl personal har verkligen berikat mig. Tjänsten har varit ett vikariat som började tunnas ut. I helgen tänkte jag berätta om vilket arbete jag ska påbörja på måndag. Hoppas ni har en mysig fredag kväll! Jag och Mattias har dippat grönsaker och tittat på Mandelmanns Gård, så älskvärt program!

Hemligheten till att lyckas

Skapandeprocessen. Ni vet när känslan för sitt eget arbete sviktar. Den går från att vara superbra och tas mer och mer ner till superdålig till bra, bättre och superbra igen. Det gäller bara att lita på sin vision och att fortsätta. Inte sluta arbeta när det känns motigt.

När jag studerade på kandidatprogrammet Slöjd, hantverk och formgivning vid Linköpings Universitet frågade jag nästan alla externa föreläsare (som ofta var yrkesverksamma inom området) om hur en lyckas i sin bransch. Svaren kunde variera men var alltid intressanta att ta del av. För någon dag sen läste jag det här magiska och kloka inlägget av bloggaren Clara Lidström. Om hemligheten till att lyckas. Jag tror verkligen på det.

Julledigt

Nu var det ett tag sedan jag skrev. Jag har hunnit legat sjuk i influensan, fyllt år, fixat inför jul, firat jul, flätat, tittat på Fröken Frimans Krig. Ja ni vet. Det är ganska mycket som händer den här tiden på året. Jag hoppas att ni har kunnat tagit det lugnt och känt av ledigheten trots att julhelgen var kort i år.

Jag kände att det var välbehövligt att pausa bloggen och podden lite i allt julfix. Men vi kommer såklart att ses och höras igen nästa år! Idag ska jag fira nyår med familjen hos mina föräldrar. Det brukar bli trerättersmiddag, kortspel, mys och betraktning av fyrverkerier på långt håll över ängarna. Innan året är slut kommer en sammanfattning på mitt skapandeår som har varit!

Berg

Igår fick jag besök hemma av en trevlig journalist från en lokal tidning. Han gjorde ett reportage om mig inför min Flätworkshop som jag ska ha i Tierp på lördag. Det är alltid lite nervös inför en sån här typ av marknadsföring. Att formulera sig korrekt och ge ett bra intryck av sig själv och den miljö en befinner sig i. Jag tror att det gick bra, vi får se imorgon när det att publiceras i tidningen och på webb-tv! Journalisten berättade om att han bott i Canada ett tag och visade mig otroliga bilder på den fantastiska naturen som finns där. Berg som är dubbelt så höga som Kebnekaise och slingrande vägar som ormar i terränglandskapet. Detta mönster gjorde jag för något år sen. Allt detta för in mig på frågan som jag hört via Framgångspodden: Vad skulle du vilja göra om du inte var rädd?

Mountains. What would you do if you weren't afraid?