Pappersdag

Hej kära ni! Jag startat dagen med att uppdatera min sida här på hemsidan som heter Papper. Jag har redigerat tidigare fotade bilder och publicerat dem tillsammans med mina verk som redan ligger där. Några bilder har jag tagit bort från sidan som inte kändes helt bra att ha kvar. Vissa verk har inte kommit upp på sidan alls för att jag inte är nöjd med uttrycket på dem. Idag håller jag en pappersworkshop på ett bibliotek i närheten av där mina föräldrar har sin sommarstuga och där de har låtit bygga en fantastiskt mysig studio i skogens kant. Ska uppdatera er med bilder därifrån! På workshopen ikväll i Skärplinge kommer jag att visa hur en kan bygga geometriska former i papper. Former som går att hänga i påskriset, bygga tavlor av eller göra mobiler av till exempel. Jag tänkte inleda workshopen med att visa verk som jag har gjort och då passade det ypperligt att jag tog mig tid att uppdatera papperssidan. Här kommer några favoritbilder. Ha en jättefin dag!

isdansen_2_blogg.jpg
juste_gallery_verk_6_web.jpg
dansen_web.jpg
staden_2 kopia.jpg
VIT_8_press.jpg
juste_gallery_verk_2_web.jpg

Nytt år! Dags för Bullet Journaling!

Det nya året är här! Jag tycker ofta om känslan av nytt år, nystart och nya möjligheter. 2018 var ett väldigt händelserikt år för mig. Jag började dejta tjejer, träffade Ida, tittade på hus och köpte hus! Ungefär så i kort version. Just nu håller jag på att landa i allt nytt och känna in vad jag vill lägga min tid på, speciellt när det gäller mitt företag, på det nya året. En väldigt fin och kreativ metod att använda sig av när det gäller ideeér, planering och komma ihåg är Bullet Journaling. Idag åker jag mot mina hemtrakter Tierp där jag ska sprida inspiration om metoden till ungdomar på biblioteket. Vi får se om några hittar dit så här sista dagen på jullovet. Önskar er en härlig ny vecka i januari!

bullet_journal_300.jpg

Flätning på bibliotek i Uppsala

Kära läsare! Hoppas ni har en riktigt skön sommar! Jag fick semester i onsdags på riktigt. I måndags och tisdags denna vecka samt förra veckan var jag i Uppsala för att lära ut hårflätning till sommarlovslediga barn och ungdomar. Det var flera olika bibliotek i stan som anlitat mig. Här är bilder från den sista Flätwokshopen på biblioteket i Sävja, tagna innan alla flätsugna deltagare kom.

flatworkshop_upppsala_2_blogg.jpg
flatworkshop_uppsala_4_blogg.jpg
flatworkshop_uppsala_3_blogg.jpg
flatworkshop_uppsala_5_blogg.jpg

Den här bilden fotade jag efter workshopen, trött och glad för det stora flätintresset. Som vanligt finns alla mina flätor samlade på Flätverkets Instagram!

Fläta hår i Bollnäs

På lördag 10 mars kommer jag till Bollnäs bibliotek och håller två workshops i hårflätning! Jag kommer att lära ut olika flättekniker och deltagarna flätar varandra. Har du kort hår går det utmärkt att vara med och fläta också. Kl.10-11.30 är det workshop för yngre barn och föräldrar. Kl.12-13.30 är det workshop för barn och ungdomar över 10 år. Det kostar inget att vara med och anmälan görs till katharina.hakansson@bollnas.se Hoppas vi ses i vackra Hälsingland!

IMG_0455.jpg

Att paketera saker

Jag gillar verkligen att paketera saker. Att tänka på helhet, att de olika delarna som t.ex färg, form och fotografi ska upplevas professionellt ihop. Att det ska vara genomtänkt och visuellt njutbart. Gärna med en funktion som överraskar och är klurigt uttänkt. 

flatbroschyr_5.jpg

Ett exempel på när jag tänkt till lite extra var inför Flätworkshopen jag hade förra veckan i Söderfors när vi var ett mysigt gäng som flätade ihop.

flatbroschyr_1.jpg

Jag tycker om när det är enkelt och grafiskt. Att minimera informationen men ändå kommunicera det viktigaste.

flatbroschyr_3.jpg

Dessa paket kommer jag också kunna använda på sportlovet då jag åker upp till Bollnäs för att hålla Flätworkshop på biblioteket där. Det ska bli kul att komma till en plats där jag inte varit tidigare!

Hårflätning i Söderfors

På onsdag 24/1 kl. 17-19 håller jag min andra fristående Flätworkshop på Söderfors bibliotek! Det är gratis att delta, i samarbete med NBV och Tierps Kommun. Vi kommer att repetera en del flättekniker från förra workshopen och lära oss nya flättekniker. Oavsett om du gick på min förra workshop i Söderfors eller inte är du varmt välkommen! Anmäl din plats på: 0293-21 82 60 (Finns intresse bland deltagarna kan workshopen utvecklas till en studiecirkel där deltagarna träffas själva ett antal gånger och flätar tillsammans!)

IMG_4678.jpg

Flätworkshop i Söderfors

På tisdag 19/9 håller jag Flätworkshop i Söderfors Bibliotek kl.18-20! Det är gratis att delta och inga förkunskaper krävs. Vi kommer att gå igenom och lära oss att fläta olika grundläggande tekniker som under kvällen utvecklas till mer avancerade verk. För er som inte vet ligger Söderfors i närheten av Gävle. En plats vid Dalälven där jag tidigare har spelat mycket fotboll och där en av mina bröder bor. Det är begränsat med antalet platser, se till att boka din plats på 0293-218260!

flata_soderfors_workshop_blogg.jpg

Flätning med framtidens frisörer

I onsdags hade jag Flätworkshop med frisörelever på Polhemsskolan i Gävle. Det var så kul!

Vi gjorde bland annat denna loopfläta.

Alla elever hade egna dockor på stativ som var perfekta till att lära sig olika flättekniker.

frisorprogrammet.jpg

Jag hade laddat med ett gäng olika flätverk från mitt instagramkonto Flätverket som jag visade eleverna hur de gör. Det blev verkligen en rolig och mysig workshop som kändes uppskattad av eleverna och deras lärare!

Flätor och blåbär

Vi var ett mysigt gäng på Flätworkshopen igår som gick in i flätornas värld i några timmar och däremellan fikade med blåbärwienerbröd och blåbärskakor. Vi höll till på Studio Aveny i Tierp som har ett stort utbud av behandlingar inom skönhet och hälsa. Väl värt att kika in om du bor i trakten.

Pictures from my braid workshop yesterday.

Flätworkshop Studio Aveny Tierp

Höstens Flätworkshop stundar och jag är glad över att kunna presentera att den kommer att hållas på hälso- och skönhetssalongen Studio Aveny i Tierp! Lördagen 22 oktober kl. 14-17 kommer jag att dela med mig av mina bästa flättekniker och tips. Vi kommer att utgå från bastekniker och utveckla dem till mer avancerade verk. Det kostar 300 kr inkl. fika att delta. Välkommen med din anmälan till hello@idagerdemark.com Det går såklart bra att syna fler flätor på Flätverket.

I will host a braid workshop later this October. I´m happy for the collaboration with the health- and beauty salon Studio Aveny in Tierp, Sweden, where the workshop will take place. You can see more of my braids at Flätverket.

Flätworkshop

På lördag ska jag hålla en Flätworkshop i den vackra parken Boulognerskogen i Gävle. Spännande! Alla platser är bokade men är du också sugen på att lära dig olika flättekniker kan du skicka en intresseanmälan till hello@idagerdemark.com

I will host a braid workshop in the beautiful park "Boulognerskogen" in Gävle, Sweden on Saturday. Exciting!