Vår första buggtävling

Jag har dansat bugg i flera år och älskar verkligen glädjen i att dansa! Tidigare har jag också gått grundkurser i jive och boogie woogie också vilket också är två riktigt roliga och fartfyllda danser. Igår gjorde jag och Mattias något som vi aldrig gjort förut.

Vi var med i vår första buggtävling!

Mattias började dansa förra året och har sedan dess utvecklats väldigt mycket! Häftigt att han redan blivit så bra att vi kan prova att tävla! Vår dansklubb Gävle Rockin´Rolln´Club anordnade en medlemstävling för medlemmar som inte haft tävlingslicens de senaste fem åren.

Vi tog oss till kvartsfinal, men fick sedan se oss besegrade. Jag har en lite för hoppig och kickig stil för att utföra en tävlingskorrekt bugg, men det var många som kom fram till oss efteråt och tyckte att vi hade en sådan dansglädje och att vi var roligast att titta på. Det var kul att höra!

Det bästa från The Influencer Convention

Igår var jag på TIC, The Influencer Convention på Grand Hotell Saltsjöbaden. En konferens som handlar om influencers situation, utmaningar och möjligheter.

En influencer är en person som bloggar, instagramar, youtubar eller arbetar med andra social medier för att nå fram med inspiration och budskap. Influencer marketing är när en influencer samarbetar med ett företag i ett inlägg, något som verkligen är i ropet. 

TIC pågår även idag med olika workshops, men jag är hemma och smälter alla intryck och nya insikter. Dagen igår var full med inspirerande föreläsningar, pepp och möten med människor inom samma bransch. Jag tänkte sammanfatta vad jag tyckte var bäst från gårdagen. Vilka budskap från föreläsarna som jag främst bär med mig. Hoppas du också får nytta av de följande fem punkterna i dina sociala kanaler!

Göra jobbet

Vill du ha en blogg som är professionell behöver den drivas professionellt. Det vill säga arbeta medvetet, konsekvent och målinriktat. Kring detta pratade b.la. teknikbloggaren Elin Häggberg/Teknifik om.

Värdefullt innehåll

Ta reda på vilka du vill ska läsa din blogg, skapa problemlösande innehåll, ge tips och skriv meningsfullt och relevant. Samla in och paketera kunskap, ta en roll som expert i något ämne. Publicera högkvalitativa bilder och sätt upp ledord som ska genomsyra din kanal. Runt dessa ämnen talade Elin Häggberg/Teknifik, en av mina stora förebilder som jag också fick glädjen att prata med; Underbara Clara samt instagramprofilen Wilda Nilsson.

Relation med följarna

Skapa relation med dina följare genom att vara personlig, transparent och ärlig. Din röst är din USP (Unique Selling Point). Ingen annan är du och det är din kraft. Att föra fram sina åsikter ger respekt. Detta pratade bl.a. Underbara Clara om.

Bli ditt eget mediehus

Inse ditt värde och din potential som en fristående plattform där du kan ha dina olika kanaler samlade. Att blogga på egen domän och förverkliga sina egna drömmar. Inte pleasa de stora magasinen med deras krav som betalar snålt. Skapa ett starkt varumärke och var noggrann med vilka företag som du väljer att ingå samarbete med så att det matchar din kanals identitet. Detta föreläste Underbara Clara, inredningsbloggaren Maria Soxbo/Husligheter och pysselbloggaren Helena Lyth om.

Mät och utvärdera

Använd Google Analytics, taggar, sökordsoptimering (SEO). Kolla på vad andra gör bra och dåligt i sina kanaler. Experimentera med publiceringstid, filter, motiv och utvärdera vad som funkar bäst. För statistik och utveckla din grej utifrån det. Detta pratade Elin Häggberg/Teknifik och Wilda Nilsson om.

Förutom alla föreläsningar var det så fint att vara på plats i det otroligt lyxiga hotellet med alla inredningsdetaljer i gammal stil och kunna blicka ut över sjön intill.

Att träffa människor och mingla runt tycker jag både är intressant och lite läskigt. Av någon anledning har jag mycket lättare för att ställa frågor till andra och lyssna än att berätta om mig själv och vad jag gör. Det är bra att kunna öva på det med nya människor. Tjejen i den här coola luggen är jazzsångerskan och vintagebloggaren Karoline Petterson som jag pratade med innan jag satte mig på tåget hemåt i kvällen.

Att vara uppvuxen på våfflor

Ibland får man unna och gotta sig! Det gjorde vi i helgen när jag lagade våffelbrunch till mig och Mattias efter en skön sovmorgon.

Jag är egentligen uppvuxen på våfflor när jag tänker efter. Mammas våfflor eftersom min pappa jobbade mycket när jag var liten. När min pappa lagar mat idag som pensionär blir det också ofta våfflor, mums! Hemma hos mig är det sällan jag köper hem sylt och andra sockriga godsaker, men i helgen slog jag till.

Mattias hade önskat hjortronsylt och trots att den var flerfaldigt dyrare än andra syltar fick mannen som själv är så generös och snäll skogens guld. Jag måste erkänna att jag köpte en sån där färdig våffelblandning för att få dem riktigt frasiga. Våfflor jag gör brukar annars mest bli mjuka. Faten från Kosta Boda, som jag har två av, vann jag någon gång under min fotbollskarriär som "årets spelare" eller kanske "årets nykomling". Jag minns inte riktigt men jag tycker de är fina och speciella.

Fredag

Fredagar är min fria dag, min företagsdag, min frilansdag. Kärt barn har många namn. Just nu arbetar jag 75 % på Svea Ateljé vilket innebär att drygt en dag är vigt åt att helt arbeta med mina egna projekt.

På förmiddagen flätade jag Mattias och planerade kring ett nytt projekt inom Flätverket. Älskar att kunna arbeta fram idéer, projekt och koncept helt utifrån mina egna tankar. Mattias fotade mig också, så fint ljus i lägenheten idag!

Nu ska jag skriva fakturor, mejla lite och bokföra, vilket på förhand kan kännas lite trögt men jag tycker att det också är kul när jag väl kommer in det. Ikväll ska vi åka till mina föräldrar och spela kort och äta varma mackor, det ska bli mysigt! Önskar er alla en fin helg, hoppas det soliga vårvädret fortsätter!

Tallbarrste och skogskrans

I söndags promenerade jag och pappa i skogen. Vi började att titta vid ån som rinner igenom byn där jag växte upp.

Jag plockade tallbar som jag gjorde te på när vi kom hem, inspirerad av en av mina favoritbloggare Jonna Jinton.

Vi plockade blåbärsris, lingonris och knoppiga kvistar och såg massor av vildssvinsspår men stötte som tur var inte på något. Det var en fin stund i skogen.

Jag gjorde en krans av naturmaterialet som mammas och pappas katt Tesso tyckte om. Hoppas er vecka har börjat bra! Jag blev faster igår till en liten tjej!

Secondhand och sjuka dagar

I helgen var jag på secondhand med min killes mamma och min killes dotter. Vi promenerade till Erikshjälpen med barnvagn, vilket tur och retur blir cirka 1 mil. En uppfriskande utflykt!

Jag hittade en stor rund spegel, vackra garner och tavlan "Midnatt" av Anders Zorn. Vi kunde slå in de stora grejerna i tidningspapper och lägga det på vagnens tak på vägen hem så slapp vi bära dem. Jag gillar de kalla nyanserna i tavlan och styrkan i det gamla motivet som kommer att passa fint med det vita gedigna hörnskåpet i trä som jag också har fyndat på Erikshjälpen.

Två lampskelett förvandlades till ljuslyktor med hjälp av värmeljus när vi kom hem. Jag tycker om de geometriska, minimalistiska formerna! Den här veckan har jag varit hemma från jobbet nu i tre dagar på grund av förkylning. Det verkar vara ganska vanligt att bli sjuk när en börjar på ett nytt jobb, eftersom det kan vara en ny bakterieflora där som kroppen inte är van vid. Det positiva med att var sjuk är det finns tid till vila, reflektion och att ha tråkigt. Den bästa medicinen för kreativiteten! Önskar er en mysig och härlig helg!

Borstbinderi

I veckan har jag fått lära mig att binda borstar på jobbet, ett så fint och genuint hantverk!

En borste består av tre delar, ett träskaft med hål i, ett borstmaterial som i detta fall var tagel samt en tråd att binda med.

Så här såg det ut innan jag började.

Borsten är nästan färdig, jag ska nog göra klart den nästa vecka. Önskar er en härlig och mysig helg!

En början

I fredags berättade jag om att jag har slutat på gymnasieskolan där jag på deltid har undervisat i drygt ett år. Jag lovade att jag under helgen ska berätta vad jag ska göra imorgon.

Jag har fått ett jobb som designer för ett nytt integrationsprojekt i Gävle! Projektet heter Svea Ateljé och syftar till att integrera människor som har svårt med det svenska språket, genom design och hantverk. Så spännande och viktigt! Denna tjänst är också på deltid så att jag har tid med mina egna kreativa uppdrag och projekt. Första dagen är som sagt imorgon och jag kommer att berätta mer om detta längre fram.

Den här bilden fotade min syster Erika på mig förra helgen under vernissagen för Isdansen. Det känns roligt att ha en fin bild på mig med mina nya glasögon, som en nystart det också. Ranunklarna fick jag på vernissagen, tänk att det bara har gått en vecka sedan dess! Det händer så mycket just nu så mitt tidsperspektiv är lite förvridet.

Nu ska jag försöka väcka Mattias som somnade när jag masserade honom så ska vi spela in ett nytt avsnitt av vår podd Hantverket! Äntligen! Ha en fortsatt fin söndag!

Glasögon

Jag har fått glasögon för första gången i mitt liv!

När jag jobbat i ateljén med Isdansen har mina ögon blivit ansträngda och röda. Jag valde att gå och undersöka min syn på supertrevliga och kunniga Trendoptik i Gävle. Senast jag gjorde en synundersökning var för drygt 10 år sedan inför övningskörning och körkort. Det var dags igen!

Jag hade inte ett stort synfel men ändå tillräckligt för att bära glasögon. Kul tycker jag då glasögon kan vara en sån karaktärsfull accessoar! Dessa bågar blev mina favoriter. Optikern berättade att det var Tom Ford och att de är väldigt lyxiga. De lirar väl med min i övrigt omärkesmedvetna stil med mesta dels ärvda kläder och fynd från second hand :) Ha en skön helg!

Gröna dagar

Egentligen känns dagarna just nu så grå och trista som de kan bli. Jag försöker att fokusera på att ljuset sakta börjar återvända och att våren med sin grönska snart kommer med sin spirande energi. Det är inte långt dit!

Idag har jag fortsatt att jobba med min utställning i ateljén. Vid lunchtid tog jag bussen mot stan och köpte blommor till min konstnärskollega Maria Lewis som hade vernissage för sin utställning Konvalescens på galleri Elixir idag. Maria har gjort ett fotografiskt arbete om när hon var deprimerad och tappade lusten till konsten för att sedan bryta foten och genom det återfå sin lust. Spännande tema om processerna i sitt huvud och sin kropp. Här kan du läsa mer om utställningen.

Igår tog jag hand om min killes dotter på förmiddagen. Vi tycker båda om att skapa och gjorde en pappersask som vi klädde in i en gammal tapet, det var mysigt. På eftermiddagen åkte jag hemåt mina föräldrars trakter med min bror för att gå på en begravning. En otroligt positiv, livsbejakande och glad farbror till min pappa fick avsluta sina dagar i en ålder av 99 år. Han njöt verkligen av livet och såg det från den ljusa sidan. En väldigt fin och klok inställning tycker jag. Hoppas ni har en skön helg!

Morgonkrisp

Igår när jag promenerade till ateljén från min kille Mattias på morgonen var det så där bitande, krispigt vackert. 

Ån hade precis vaknat och solen värmde upp träkyrkan med sina första strålar. Det kändes som början på en riktigt bra dag.

Vilket det också blev. Jag jobbade med min kommande pappersutställning i min inbakade repfläta. (Fler flätor av mig finns här.) Solen gav en härlig energi och jag gick ut och njöt av den även på lunchen. 

morgon.jpg

Idag har jag varit på skolan, träffat mina mentorselever, handlett gymnasiearbete och skrivit omdömen med sköna kollegor. Imorgon bär det av till ateljén igen för mer pappersklipp. Nu ska jag nog ta mig en sväng till det mysigaste gymmet som finns, som min bostadsrättsförening har. Springa lite och träna till bra musik. Ha en fin kväll!

Hemligheten till att lyckas

Skapandeprocessen. Ni vet när känslan för sitt eget arbete sviktar. Den går från att vara superbra och tas mer och mer ner till superdålig till bra, bättre och superbra igen. Det gäller bara att lita på sin vision och att fortsätta. Inte sluta arbeta när det känns motigt.

När jag studerade på kandidatprogrammet Slöjd, hantverk och formgivning vid Linköpings Universitet frågade jag nästan alla externa föreläsare (som ofta var yrkesverksamma inom området) om hur en lyckas i sin bransch. Svaren kunde variera men var alltid intressanta att ta del av. För någon dag sen läste jag det här magiska och kloka inlägget av bloggaren Clara Lidström. Om hemligheten till att lyckas. Jag tror verkligen på det.

Rodnad

Imorse var jag ute på en joggingtur i Boulognerskogen, parken som ligger ca 50 meter från där jag bor. Det var skönt att starta dagen på bästa sätt innan jag åkte till jobbet på skolan. Att känna sig frisk och fräsch. 

En morgon i förra veckan när jag skulle till jobbet missade jag bussen och tog en promenad i parken i väntan på nästa buss. Himlen var helt magiskt rodnande då över Boulognerskogen. 

Så fint att bo nära denna skatt, pärla och oas! Hoppas ni har haft en härlig dag!

Julledigt

Nu var det ett tag sedan jag skrev. Jag har hunnit legat sjuk i influensan, fyllt år, fixat inför jul, firat jul, flätat, tittat på Fröken Frimans Krig. Ja ni vet. Det är ganska mycket som händer den här tiden på året. Jag hoppas att ni har kunnat tagit det lugnt och känt av ledigheten trots att julhelgen var kort i år.

Jag kände att det var välbehövligt att pausa bloggen och podden lite i allt julfix. Men vi kommer såklart att ses och höras igen nästa år! Idag ska jag fira nyår med familjen hos mina föräldrar. Det brukar bli trerättersmiddag, kortspel, mys och betraktning av fyrverkerier på långt håll över ängarna. Innan året är slut kommer en sammanfattning på mitt skapandeår som har varit!

Berlin

Förra helgen var jag och Mattias i Berlin. Vi bodde på ett hotell med en historisk känsla, inget flådigt egentligen för Mattias saknade bäddmadrass i sin del av sängen. Ganska snart upptäckte vi dock att hotellet låg på Berlins lyxigaste gata. Vi gick förbi affärer som Gant, Dolce & Gabbana, Rolex, Michael Kors... Jag älskar arkitekturen längs Kurfürstendamm som gatan heter.

Julbelysningen på vår gata var helt magisk! Flera hundra meter med belysning i träden.

Vi besökte också gallerier och några mindre butiker såsom den fina konsthantverksbutiken OLIKA i närheten av Kurfürstendamm, västra Berlin.  Här kan du hitta både lokalt och internationellt hantverk, allt med en spännande historia som butiksägarna trevligt gärna delar med sig av.

Tysklands mörka historia får aldrig glömmas bort! Sverigedemokraternas stöd i Sverige gör mig mörkrädd och kräkfärdig samtidigt liksom den främlingsfientlighet som även sprider sig i andra Europeiska länder. Dessa minnesstenar hittade vi plötsligt i en trottoar i västra Berlin, så hemskt.

I december finns det flera riktigt mysiga julmarknader i Berlin. Den här låg längre ner på vår gata. Hoppas ni har en fin adventstid! Ta hand om varandra!

Dans på parken

Igår var det dans på parken i Gävle till Kindbergs. Jag och Mattias var där och invigde våra nya skor.  

Jag har nu två nya par vita skor som jag kan variera mellan, ett par mjukare och ett par lite mer stabila. De fina på bild är de mer stabila men jag valde att dansa i de mjuka hela kvällen då de var så lätta och sköna.

Att dansa på folkparker är bland det roligaste jag vet, i synnerhet bugg. Vare sig du funderar eller inte på att börja dansa så är mitt heta tips att börja! Du kommer inte att ångra dig! Det är så mycket glädje och liv i dans!

Modellbyggare Kajsa Hedling

Idag har jag besökt modellbyggaren Kajsa Hedling i hennes mysiga studio som ligger i ett hamnmagasin på Alderholmen i Gävle. Kajsa bor granne med mig och älskar precis som jag att skapa hus.

Detta är en del av Kajsas nuvarande arbete som är att bygga upp Uppsala stad. Ett väldigt tidskrävande projekt som blir så himla fint!

Kajsa har arbetat med modellbygge sedan 1987 och har flertalet välkända byggprojekt från Gästrikland och Uppland i sin portfolio. Alla otroligt välgjorda och professionella med beräknade skalor och vinklar.

Sötaste Bowie är med när Kajsa jobbar. Han ville gärna ha saffransbulle när vi fikade med julmust, men fick nöja sig med kex istället.

Jag tycker så mycket om de här engelska husen med de detaljrika fönstren. Kajsas studiofönster mot Gavleån är ju också helt underbara!

Elefantöron på posten

Idag kom mina elefantöronsticklingar som jag beställt på Instagram häromdagen! Jag såg dem via det nya kontot Sproutify vars koncept är att publicera och sälja eller byta plantor. Gillar verkligen idén! Mina små bebisar kom fram oskadda och har slagit sig till ro i sina krukor. Den grå i textil hittade jag på Myrorna idag. Jag hade jorden i en plastpåse och förde sedan ner påsen i krukan. Häromdagen flyttade även en ståtlig monstera in hos mig, ska visa bild på den också snart!

Hälsingland

I helgen reste jag och min kille till Hälsingland. Bara drygt en timme norr om Gävle var vi framme och naturen hade skiftat. Genom tågfönstret hade vi fått se ett böljande landskap växa fram med stundtals dimmiga sjok och en rikedom av sjöar. Tillsammans med höstens gyllene färger blev den estetiska bägaren fylld till bredden. Vi skulle utforska ett gammalt övergivet hus som annonserats till försäljning. Huset hade inget skönt läge men vi promenerade runt och upptäckte bygden, pizzerian, mataffären, kyrkan och naturen på den lilla orten vi stannat vid. Vid Orsjön fanns en lång allé med gula björkar som vi vandrade genom och kom fram till en båtklubb där vi tog en paus och flätade hår. Sedan åkte vi vidare till Ljusdal och upptäckte den staden på liknande sätt. Jag älskar denna typ av spontana upptäcktsresor. Du vet inte vad du kommer att mötas av, utan kan vara helt i nuet och ta stunden som den kommer.

Pictures from a trip to Hälsingland, in the north of Sweden. Me and my boyfriend took the train to this beautiful place last weekend.