Fläta hår i Bollnäs

På lördag 10 mars kommer jag till Bollnäs bibliotek och håller två workshops i hårflätning! Jag kommer att lära ut olika flättekniker och deltagarna flätar varandra. Har du kort hår går det utmärkt att vara med och fläta också. Kl.10-11.30 är det workshop för yngre barn och föräldrar. Kl.12-13.30 är det workshop för barn och ungdomar över 10 år. Det kostar inget att vara med och anmälan görs till katharina.hakansson@bollnas.se Hoppas vi ses i vackra Hälsingland!

IMG_0455.jpg

Husdrömmar

Den här veckan har jag haft mycket tankar på hus, tro det eller ej, men mer än vanligt faktiskt. Jag drömmer ju om att flytta till hus och bo på landet. Att få renovera, inreda och leva närmare naturen. Denna vecka har jag varit på två husvisningar, en i Hälsingland och en i Uppland. Jag har värderat min lägenhet, pratat med banken och fått en alternativ idé till att köpa hus. Ja det har snurrat på ordentligt i huvudet. Det är en väldigt härlig och spännande tid nu med mycket möjligheter! Tack för det! 

hus.jpg

Här kommer en bild från en av mina favoritgator i Gävle som jag cyklar förbi på väg till jobbet. Jag tycker så mycket om den blågrå nyansen på det närmaste huset. Hoppas du har haft en fin helg! 

Utställning i påsk

Jag arbetar just nu med en utställning som visas under påsken i vackra Strömsbergs bruk i Norduppland, inte långt ifrån byn där jag växte upp. Strömberg är ett av Vallonbruken som finns bl.a. runt om i Uppland. Jag tycker att det är så inspirerande med historiska hus och miljöer!

utstallning_3.jpg

I ett kommande inlägg ska jag visa den vackra byggnaden som jag ska ställa ut i, Fest- och konferenslokalen som drivs av Sara Donnerstål på Strömsbergs Café. Förutom att fika och se på min papperskonst kommer det finnas andra utställare runt i Strömberg under helgen.

utstallning_2.jpg

Det händer inte så ofta att jag skissar på verk innan jag sätter igång, men denna gång gjorde jag det. Jag känner att detta verk kommer att bli ett av det absolut bästa jag har gjort någon gång! Så härlig känsla!

utstallning_5.jpg

Dessa bilder är från igår då det var en magiskt vacker vinterdag i Gävle. Förhoppningsvis är vårkänslorna i full gång i påsk när utställningen äger rum. Se till att boka in 30 mars-2 april om du är i Uppland under påsken! Utställningen kommer att vara öppen kl. 11-17.

utstallning.jpg

Jag tycker mycket om när former passar ihop som pussel som i detta nya verk. Jag funderar på att visa verk som jag gjort tidigare tillsammans med nya verk på utställningen. Det kan bli en fin samling.

utstallning_4.jpg

Här är några av de verktyg jag använder mest. Stållinjalen, bigverktyget och brytbladskniven (som är orange och gör sig dåligt på bild ;) är mina absoluta favoriter! Grattis alla samer på Nationaldagen idag! Hoppas ni alla har haft en fin dag!

Egen granola och brunch

Imorse drog vi oss lite i sängen Elsa och jag. Det är skönt att inte behöva gå upp lika tidigt som på vardagarna när det är helg tycker jag, även om jag oftast vaknar tidigt.

lordagsbrunch_2.jpg

Jag har flera gånger tänkt att jag vill göra egen müsli eller granola. När vi kom upp ur sängen gjorde jag slag i saken! 

lordagsbrunch_4.jpg

Jag provade två varianter. En ugnsrostad müsli och så den på bilden, som hade mer vätska på sig och som blev mer crunchy granola.

lordagsbrunch.jpg

Det var väldigt enkelt. Bara att ha på de gryner, frön, nötter, torkad frukt och smaksättning en vill på en plåt och sedan ha på ca 2-3 dl vätskeblandning innan gräddning. Min blandning bestod av olivolja, sirap, hallonsaft och juice från blodapelsin. Till den färdiga granolan hade jag havregurt, min nya favorit som är ett bra veganskt alternativ och som är snäll mot magen.

lordagsbrunch_3.jpg

Blodapelsinen hade en central roll i dagens brunch då den även fanns i smoothien tillsammans med banan, kiwi, havremjölk och kakao. Det känns så bra att ta hand om mig på det här sättet, att äta god, näringsrik och ren mat från grunden! Önskar er en fortsatt mysig helg!

Ny i familjen

Ni som följer mig på Instagram har kanske sett det senaste tillskottet i pappersfamiljen. Vi kan kalla hen löken som arbetsnamn. Löken är inte färdig men ett av skalen ser ut såhär.

ny_i_familjen.jpg

Idag har det snöat jättemycket här i Gävle! Jag älskar ju snö, tycker att allting blir så vackert med snö på. Det känns lite konstigt att tipsa om något som kommer att hända i påsk på årets snöigaste dag men här kommer i alla fall en sneak peak, så kommer jag att berätta mer sen!

ny_i_familjen_3.jpg

Under påsken 30 mars-2 april kommer jag att ställa ut i den vackra fest- och konferenslokalen som finns i Strömsbergs bruk i Norduppland! Utställningen är ett samarbete med mysiga Strömsbergs Café som drivs av Sara Donnerstål.

ny_i_familjen_2.jpg

Nu ska jag sova för att vakna upp tidigt imorgon så att jag hinner gå till jobbet. Cykelns framhjul fastnade idag för att det kom så mycket snö mellan hjulet och skärmen. Så imorgon blir det en skön promenad till jobbet och sen helg!

Omgivningen utanför min ateljé

När jag var yngre drömde jag om att ha en egen ateljé. En plats för skapande där jag fick vara fri. Idag lever jag min dröm. Ateljén är förvisso inte helt min egen då jag delar den med min fina konstnärskollega Margareta. Margareta studerar just nu på Konstskolan här i Gävle varpå jag allt som oftast är ensam i ateljén.

omgivning_atelje_7.jpg

Idag var det strålande fint väder så på lunchen gick jag ut och njöt och fotade i solen. Jag tänkte ta med er och visa er omgivningarna utanför ateljén. Jag har turen att ha min ateljé i detta historiskt vackra hus, Vävaren i Strömsbro. Här har det varit vävfabrik tidigare, huset uppfördes på 1800-talet.

omgivning_atelje_5.jpg

Testeboån porlar runt Vävaren. Det är ofta så vackert vid den här platsen och ett fascinerande flöde.

omgivning_atelje_6.jpg

Detta är en av mina favoritvyer. Här står jag på bron som syns i den föregående bilden.

omgivning_atelje_8.jpg

Här har jag vänt mig om på bron. Skulle vilja infoga en smiley med hjärtan i ögonen.

omgivning_atelje_4.jpg

Snön som fallit den senaste tiden i kombination med kylan gör allting så vackert. Jag älskar vintern i snöskrud! Det är verkligen mina typer av nyanser nu, de kalla och ljusa.

omgivning_atelje_2.jpg

Jag tycker mycket om de stora spröjsade fönstren som ger ett härligt ljusinsläpp. Fönstret högst upp i burspråket närmast i bild är mitt och Margaretas.

omgivning_atelje_9.jpg

Så lycklig och påfylld efter den härliga promenaden! Hoppas ni också har haft en fin dag!

Att paketera saker

Jag gillar verkligen att paketera saker. Att tänka på helhet, att de olika delarna som t.ex färg, form och fotografi ska upplevas professionellt ihop. Att det ska vara genomtänkt och visuellt njutbart. Gärna med en funktion som överraskar och är klurigt uttänkt. 

flatbroschyr_5.jpg

Ett exempel på när jag tänkt till lite extra var inför Flätworkshopen jag hade förra veckan i Söderfors när vi var ett mysigt gäng som flätade ihop.

flatbroschyr_1.jpg

Jag tycker om när det är enkelt och grafiskt. Att minimera informationen men ändå kommunicera det viktigaste.

flatbroschyr_3.jpg

Dessa paket kommer jag också kunna använda på sportlovet då jag åker upp till Bollnäs för att hålla Flätworkshop på biblioteket där. Det ska bli kul att komma till en plats där jag inte varit tidigare!

Hårflätning i Söderfors

På onsdag 24/1 kl. 17-19 håller jag min andra fristående Flätworkshop på Söderfors bibliotek! Det är gratis att delta, i samarbete med NBV och Tierps Kommun. Vi kommer att repetera en del flättekniker från förra workshopen och lära oss nya flättekniker. Oavsett om du gick på min förra workshop i Söderfors eller inte är du varmt välkommen! Anmäl din plats på: 0293-21 82 60 (Finns intresse bland deltagarna kan workshopen utvecklas till en studiecirkel där deltagarna träffas själva ett antal gånger och flätar tillsammans!)

IMG_4678.jpg

December

Jag är ett decemberbarn. Inte bara för att jag är född i december och älskar julen. Utan också för att jag tycker att det är så vackert och mysigt med snö. Jag inspireras mycket av decembers ljusa färgskalor. Denna tid på året knyter jag ihop säcken. Jobbar ikapp bokföring, reflekterar över året som har varit och tänker på vad jag vill förverkliga nästa år. Hoppas ni också har en fin adventstid!

december.jpg

Tyskland

Den här veckan är jag i Tyskland för att ta del av hur arbetet med integration fungerar här. Jag har fått förmånen att åka i och med min anställning som designer för Svea Ateljé på Gävle Kommun där vi integrerar människor i arbetslivet och samhället genom att kombinera SFI-undervisning med ateljéarbete. Jag känner mig fylld av nya intryck och perspektiv på ett både informellt och känslomässigt plan.

Skärmavbild 2017-11-17 kl. 16.50.40.png

Gaffels medlemsutställning hösten 2017

Snart är det dags för Gävle Ateljéförening, Gaffel att ha sin medlemsutställning på historiskt vackra Vävaren i Strömsbro i Gävle! Jag är med och arrangerar utställningen och är personen bakom det grafiska materialet. Se till att boka 14 och 15 oktober - det blir en helg fylld av roliga och spännande aktiviteter! Flera konstnärer, däribland jag, kommer till exempel att ha våra ateljéer öppna.

flyer_a5_gaffel copy.jpg

Flätworkshop i Söderfors

På tisdag 19/9 håller jag Flätworkshop i Söderfors Bibliotek kl.18-20! Det är gratis att delta och inga förkunskaper krävs. Vi kommer att gå igenom och lära oss att fläta olika grundläggande tekniker som under kvällen utvecklas till mer avancerade verk. För er som inte vet ligger Söderfors i närheten av Gävle. En plats vid Dalälven där jag tidigare har spelat mycket fotboll och där en av mina bröder bor. Det är begränsat med antalet platser, se till att boka din plats på 0293-218260!

flata_soderfors_workshop_blogg.jpg

Regnbågsnatt

På fredag händer det kreativa, roliga och spännande saker! Jag ska fläta hår på besökare under Regnbågsnatt i Heliga Trefaldighetskyrkan i Gävle kl. 19-23! Du kommer också att kunna se mina pappersklipp i den magiskt vackra kyrkan. Det kommer att vara musikuppträdanden, dans, styling, modeshow med mera! En jättefin kväll helt enkelt som ingår i programmet för Gävle Pride. Hoppas vi ses! Det blir gratis, kulturigt och färgsprakande! 

Nystart

Mot hösten brukar jag få lättare att andas. Luften blir frisk, klar och doftar gott. Jag gillar sommaren, men ofta brukar den bli lite tung av förväntningar, att allting bör vara tipp-topp och så. Jag tycker mycket om hösten och den nystart som den ofta ger mig. Att skapa goda rutiner, planera upp nya projekt och ideér. Efter en sommarledighet med mycket lugn tid utan stress har jag den här veckan börjat arbeta igen. Idag är jag i min ateljé och planerar för hösten. Bland annat en medlemsutställning som min ateljéförening ska hålla i oktober. Jag hoppas att din sommar är fin och att du ser fram emot en härlig höst!

Livet

Det är spännande tider nu. Jag är 27 år och funderar mycket över livet och möjligheter som har kommit till mig. Drömmar, verklighet, olika platser och framtiden. Idag är det fredag och jag har spenderat första dagen i min nya studio som jag delar med en annan konstnär. Det är en jättefin ateljé med utsikt över en vacker å och en sån där välvd bro som kan finnas i sagor. Det känns nästan som att vara med i någon av Maria Gripes magiska böcker som jag älskade att läsa när jag var yngre. Ska visa bilder så småningom, den här bilden fotade jag hemma igår kväll. Ha en underbar helg!

Sommar & konst

Sommaren är här och och på cykel genom staden till och från Svea Ateljé ser jag barn och ungdomar som fotar sig i fina sommarkläder utanför kyrkans klämtande lovklockor. Det är en härlig tid tycker jag, där ljus och frihet finns i mångas sinnen. När jag själv gick i skolan brukade jag plocka liljekonvaljer till läraren vid skolavslutningarna. Dessa hade min pappa plockat till mamma på morsdag. Så gulligt.

Mycket av min arbetstid spenderas på Svea Ateljé, denna underbara integrationssatsning som jag har förmånen att få vara med och bygga upp. Idag är det ju fredag och jag arbetar helt med mitt eget företag. Att ha min egen tid till att få utveckla egna ideér är så viktigt för att jag ska trivas.

Idag har jag beställt bläckpatroner till skrivaren, mejlat och strukturerat upp mina uppdrag. Resten av arbetsdagen kommer att ägnas åt till en illustration som jag arbetar med i Illustrator. Denna tjej ligger under mitt bord och vilar. Igår kväll myste vi i sängen tillsammans med min nyinköpta bok "Värdet av konst" som jag hittade när jag besökte Gävle Konstcentrum igår och utställningen "Gone Fishing". Det är en utställning som masterstudenterna på Kungliga Konsthögskolan har vernissage för på lördag. Ett tips är att gå och se den, jag tyckte att det fanns flera nytänkande exponeringslösningar att inspireras av!

Häromdagen gick jag i parken och plockade in hundkex. En något undervärderad blomma tycker jag som är väldigt fin i sin enkelhet. Det kändes som att jag plockade in sommaren. Ikväll kommer mamma, pappa och Mattias hit, äter pizza och träffar Elsa. Gilbert har flyttat tillbaka till Umeå och trivs bättre där. Elsa och jag har haft en väldigt fin vecka med mycket gos, ompyssling och lek. Önskar er en härlig sommarhelg!

Play that rock n´roll

Just nu är jag i en period där jag jobbar med olika grafiska uppdrag. Den här tatueringen gjorde jag klart för ett tag sedan. Den för mina tankar till sommarens folkparker och fartfyllda bugglåtar med oemotståndlig rock n´roll feeling.

Idag har jag arbetat med en logotyp till ett företag och i helgen fortsätter arbetet med en digital illustration. Men imorgon är det först 5-årskalas för Mattias dotter! Ha en superhärlig helg!

Gilbert & Elsa

Ni som följer mig på Instagram har sett att jag skaffat två katter! Jag har vuxit upp med katt och alltid tänkt att jag vill ha egna katter när jag blir vuxen. Förra helgen dök det gyllene tillfället upp då jag följde med min syster upp till Umeå. Erika skulle fota ett bröllop och hade några dagar innan hittat en annons på Blocket om att två mysiga innekatter var till salu i björkarnas stad. Jag bestämde mig för att köpa Gilbert och Elsa och prova hur det skulle gå i min nyrenoverade lägenhet.

Det här är Elsa. Hon är en perser/chincilla och är verkligen så vacker på utsidan och insidan! Hon följer efter mig vart jag än går. Så himla känslig och fin till sitt sätt. Hon sover alltid bredvid mig i sängen.

Det här är Gilbert och jag imorse. Så mysig stund! Gilbert har haft svårt att vänja sig vid sitt nya hem. Han har jamat flera nätter i rad, gått ifrån när jag velat klappa och borsta honom och suttit mycket för sig själv. Jag har verkligen trott att jag måste lämna tillbaka honom. Men de senaste två nätterna har han inte jamat. Han har börjat komma upp till mig i sängen och verkligen lagt sig så nära han bara kunnat. Det känns så unikt och oväntat och fint. Hoppas att det fortsätter i rätt riktning! Önskar er en riktigt fin helg!