Månadens Designer Patrik Hansson

Månadens Designer i februari är Patrik Hansson! Patrik är designern bakom märket Patrik Hansson Jewellery och en av mina förebilder vad gäller exponering och presentation av sitt arbete . Patriks öga för, och strävan efter perfektion syns i alla delar som han gör- allt ifrån de otroligt välgjorda smyckena till bilderna på dem och hemsidans utseende. Patrik är väl värd att bli Månadens Designer med andra ord!

 

Berätta hur en arbetsdag kan se ut för dig!

En typisk arbetsdag för mig startar klockan 7 på morgonen i min verkstad. Jag arbetar normalt mellan 7 - 16 och dagen fylls med att tillverka beställda smycken, kundkontakter och skissarbete. Jag försöker att dela upp uppgifterna så att jag tex. tillverkar smycken på förmiddagen och skissar på eftermiddagen så jag får fokus på den uppgiften jag håller på med för tillfället. Skissarbetet sker med både papper och penna men väldigt ofta i metall.

2. Hur ser din arbetsplats ut?

Jag har min verkstad i ett gammalt slakteri, en ganska ruff lokal med gult gammalt klinkergolv. Lokalen är uppdelad i 2 delar, en grovverkstad och ett rum där jag har min arbetsbänk, där allt finlir görs. På min arbetsbänk omges jag av alla dessa små fräsar, borrar, filar, sågar och en och annan skissmodell i metal. Här råder inget kreativt kaos utan det är ordning och reda som gäller för mig :)

3. Vad arbetar du med just nu?

 Jag arbetar med några nya idéer till smycken i guld. Min vana trogen så jobbar jag med det grafiska, geometriska formerna som jag tycker så mycket om. Jag  håller också på att ta fram ett displaysystem för mina smycken för att ytterligare stärka mitt varumärke i butikerna.

© Patrik Hansson Jewellery

Designer of the Month in February is Patrik Hansson! Patrik is the designer behind the brand Patrik Hansson Jewellery and one of my role models in terms of exposure and presentation of ones work. Patrik's eye for and endeavor of perfection is seen in all parts that he does, from the incredibly well-made jewelery to the pictures of them and the website's appearance. Patrik is well worth becoming the Month Designer in other words!