Smoothie boost

Jag gillar vintern. Jag tycker den är vacker och kul, i alla fall när det finns vit böljande snö som det finns nu i Uppland där jag bor. I dessa kalla tider är det ju tyvärr många som blir sjuka. Här kommer ett recept på en god och energifull smoothie som jag experimenterade fram (som jag ofta gör i köket med mer eller mindre lyckade resultat) för ett tag sedan. Jag åt den med sked som en kräm, blanda i mjölk om du vill kunna dricka den lättare.

 • Ca 4 cm färsk ingefära
 • juice från 2 mandariner
 • 2 msk citronjuice
 • 1 dl jordgubbar
 • 2 äpplen
 • 1 dl mango
 • 200 g keso
 • 4 msk grekisk yoghurt
 • 2 tsk honung

Blanda yoghurt och honung med en sked. Skala ingefäran och ta bort eventuella kärnor från äpplena. Mixa alla ingredienser i en bunke. Häll upp i en skål och njut- perfekt som mellanmål!

I like the winter. I think it is beautiful and fun, in all cases when there are white billowing snow as it is right now in Uppland where I live. In these cold times, it is, unfortunately, many who become ill. Here's a recipe for a tasty and full of energy smoothie which I experimented (as I often do in the kitchen with more or less successful results) a while ago. I ate it with a spoon as a cream, mix it with milk if you want to drink it easier.

 • Approximately 4 inch fresh ginger
 • juice of 2 tangerines
 • 2 tablespoons lemon juice
 • 1 cup strawberries
 • 2 apples
 • 1 cup mango
 • 200 g Cottage cheese
 • 4 tbsp Greek yogurt
 • 2 tsp honey

Mix the yogurt and honey with a spoon. Peel the ginger and remove cores from the apples. Mix all the ingredients in a bowl. Pour into a little bowl and enjoy!