Månadens Designer Bea Szenfeld

Det är april och Månadens Designer är ingen annan än Bea Szenfeld! Bea Szenfeld kanske inte behöver någon närmare presentation. Hennes framgångar inom modevärlden har gjort hennes namn välbekant för många. För mig är Bea en stor stilmässig inspiratör. Hon är en cool designer som alltid går sin egen väg och som skapar otroliga kreationer i bland annat papper. Just nu är Bea aktuell med utställningen ArtCouture- I huvudet på Bea Szenfeld som visas på Dunkers Kulturhus i Helsingborg fram till 30 augusti.

1. Hur kan en arbetsdag se ut för dig?

Det är väldigt olika...jobbar jag i ateljén med mina assistenter så är dagen fylld med handledning och kreativitet. Ska jag föreläsa eller sätta upp utställning så är den dagen oftast utan mottagning på mobilen och kånkande på lådor och väskor. Men generellt så är mina arbetsveckor och dagar långa, jobbar minst 6 dagar i veckan och är uppe med tidningsbuden.

2. Vad driver dig i ditt yrke som designer?

Någon slags reptilhjärna...en autopilot som bara vill göra och förverkliga och testa olika idéer.

3. Vilka tips och rekommendationer vill du ge till personer som är i början av sin designkarriär?

Att hantverk är något som tar tid. Det är inget som man kan efter en sommarkurs...utan något som man måste öva och öva och nöta på.

Utbildning är A och O! 

Jag får jätte mycket mail och frågor om hur man ska slå sig fram osv och det finns inget generellt svar på detta....mitt heta tips är att det du ska jobba med är det du vill och orkar jobba med 7 dagar i veckan 24 timmar om dagen. 

It's April and the Designer of the Month is none other than Bea Szenfeld! Bea Szenfeld may not need any introduction. Her success in the fashion world has made her name familiar to many. For me, Bea is a great stylistic inspiration. She is a cool designer who always goes her own way and create incredible creations in paper, among other materials. Right now, Bea has the exhibition ArtCouture- In the mind of Bea Szenfeld displayed on Dunkers in Helsingborg, Sweden until 30th August.