Månadens Designer Lisa Bengtsson

Månadens Designer är Lisa Bengtsson som driver det framgångsrika mönsterföretaget Studio Lisa Bengtsson! Lisa går alltid sin egen väg med livfulla kollektioner som inte anpassar sig efter det kommersiellt gångbara. Hennes produkter lever i en alldeles egen sfär och finns att finna hos mängder av återförsäljare. Dessutom har Lisa en toppenbra blogg som uppdateras ofta och inspirerar mig mycket varje vecka! Grattis Lisa, du är grym!

Berätta hur en dag kan se ut på Studio Lisa Bengtsson, har ni t.ex. några rutiner som ni gör varje dag?

En dag kan se väldigt olika ut för oss på Studio Lisa Bengtsson. Alltifrån att spåna på nya idéer, klippa i tidningar, skissa, leta i gömmor och kreera till att mer hålla på med ren administration som fakturor eller kontakta alla återförsäljare eller packa odrar som beställts. Då vi inte är så många här i studion så blir det till att göra allt som måste göras men sen försöker vi att avsätta tid för att vara kreativ, men de mer ”tråkiga” företagssakerna gör också att man blir mer sugen på att vara kreativ så lite av allt är bra. 

Det vi gör i stort sett varje dag är att morgonfika :)

Hur går du tillväga när du ska ta fram en ny kollektion?

Oftast har jag samlat mycket idéer i huvudet och gått och funderat men inte vågat börja skissa det på papper. Sen sätter jag igång att klippa och leta inspirationbilder där jag försöker sätta känslan, färg och tema. Letar även efter ett eller flera ord som man kan hålla sig till tex ”go bananas” eller liknade vilket tema/känsla det hela ska andas. Sen när man är i rätt mood så börjas det med snabba skisser för att få fram det man känner i huvudet på papper. Får jag inte snabb feeling så slängs det, så oftast rätt snabbt känner man vilken spår man ska köra på…men det är en intensiv period med svett och tårar till man kommer fram till sin älskling :) 

Sen tar originalen oftast sjuk lång tid. 

3.jpg

Vad tror du har varit/är nyckelfaktorerna till att Studio Lisa Bengtsson idag är ett etablerat och välkänt mönsterföretag i Sverige?

Hmm, jättesvårt att säga men jag tror att jag har min stil och hade en rätt unik stil när jag slog igenom då de flesta mönsterdesigners visade något annat. Hela min vision är att vara personlig hela vägen. Jag gör kanske inte design för alla men de som gillar det gillar det ordentligt och jag försöker hålla min stil fast även utmana mig själv för att inte fastna i samma spår. Jag tror att jag inte är en så kallad typiskt nordisk/svensk designer vilket också gör att man sticker ut.

The Designer of the Month is Lisa Bengtsson, a unique pattern designer who always goes her own way! Be sure to check her out!