Fem teckningstips

Idag blev jag klar med illustrationen på Alva, ett beställningsjobb som jag finputsat på de senaste dagarna. Här kommer fem tips som kan vara användbara när du vill teckna en bild med blyerts utifrån ett fotografi.

1. Kolla 90% av tiden på referensfotografiet som du ska teckna av. Om du kollar för mycket på din teckning kommer det inte att bli likt.

2. Vänd arket och fotografiet upp och ner för att förvilla ögonens inlärda förmåga för hur ett ansikte ser ut. Ögonen ser då istället lösa former och skuggor.  

3. Låt bilden vila ibland för att ögonen ska bli fräscha till nästa gång du tecknar, då ser du ofta vad som ska ändras. Ha tålamod och låt tecknandet få ta tid.

4. Använd mjuka blyertspennor från 2B-9B när du ritar och gör det som är mörkast riktigt mörkt och det som är ljusast vitt med hjälp av sudd. Använd ett finger för att gnugga gradering.

5. Checka av hur väl du har lyckats genom att fotografera av teckningen, då ser du oftast vad som inte stämmer och kan ändra det.

Lycka till!

Today I finished this illustration committment. I shared some tips on how to draw in graphite with my Swedish followers, please take a trip to Google Translate if you are curious :)