Programblad och dummies

Jag utlovade tidigare fler bilder på det programblad som jag designade till min pappas 70 års kalas i augusti. Här kommer istället den färdiga filen och jag tänkte ta tillfället i akt att berätta om dummyn. När jag pluggade grafisk design på gymnasiet fick jag lära mig hur viktigt det är att göra en dummy. Det är helt enkelt ett utkast på hur en tryckt produkt ska designas och sammanfogas. Gällande detta programblad med storleken A5, dvs en vikt A4, gick det åt fyra stycken A4-papper. Det jag gjorde innan jag började designa i Indesign var att vika dessa papper och för hand numrera sidorna och skissa upp dess innehåll. Därefter tog jag loss dem från varandra för att se vilka sidor som skulle ligga bredvid varandra i datorn. Den första bilden visar till exempel programbladets baksida och framsida. Verkar detta krångligt kan du självklart kontakta mig nästa gång någon ska firas eller när ditt företag ska hajpas!

The graphic material that I designed to my fathers 70 anniversary.