Berlin

Förra helgen var jag och Mattias i Berlin. Vi bodde på ett hotell med en historisk känsla, inget flådigt egentligen för Mattias saknade bäddmadrass i sin del av sängen. Ganska snart upptäckte vi dock att hotellet låg på Berlins lyxigaste gata. Vi gick förbi affärer som Gant, Dolce & Gabbana, Rolex, Michael Kors... Jag älskar arkitekturen längs Kurfürstendamm som gatan heter.

Julbelysningen på vår gata var helt magisk! Flera hundra meter med belysning i träden.

Vi besökte också gallerier och några mindre butiker såsom den fina konsthantverksbutiken OLIKA i närheten av Kurfürstendamm, västra Berlin.  Här kan du hitta både lokalt och internationellt hantverk, allt med en spännande historia som butiksägarna trevligt gärna delar med sig av.

Tysklands mörka historia får aldrig glömmas bort! Sverigedemokraternas stöd i Sverige gör mig mörkrädd och kräkfärdig samtidigt liksom den främlingsfientlighet som även sprider sig i andra Europeiska länder. Dessa minnesstenar hittade vi plötsligt i en trottoar i västra Berlin, så hemskt.

I december finns det flera riktigt mysiga julmarknader i Berlin. Den här låg längre ner på vår gata. Hoppas ni har en fin adventstid! Ta hand om varandra!