Hälsingland

I helgen reste jag och min kille till Hälsingland. Bara drygt en timme norr om Gävle var vi framme och naturen hade skiftat. Genom tågfönstret hade vi fått se ett böljande landskap växa fram med stundtals dimmiga sjok och en rikedom av sjöar. Tillsammans med höstens gyllene färger blev den estetiska bägaren fylld till bredden. Vi skulle utforska ett gammalt övergivet hus som annonserats till försäljning. Huset hade inget skönt läge men vi promenerade runt och upptäckte bygden, pizzerian, mataffären, kyrkan och naturen på den lilla orten vi stannat vid. Vid Orsjön fanns en lång allé med gula björkar som vi vandrade genom och kom fram till en båtklubb där vi tog en paus och flätade hår. Sedan åkte vi vidare till Ljusdal och upptäckte den staden på liknande sätt. Jag älskar denna typ av spontana upptäcktsresor. Du vet inte vad du kommer att mötas av, utan kan vara helt i nuet och ta stunden som den kommer.

Pictures from a trip to Hälsingland, in the north of Sweden. Me and my boyfriend took the train to this beautiful place last weekend.