Gröna dagar

Egentligen känns dagarna just nu så grå och trista som de kan bli. Jag försöker att fokusera på att ljuset sakta börjar återvända och att våren med sin grönska snart kommer med sin spirande energi. Det är inte långt dit!

Idag har jag fortsatt att jobba med min utställning i ateljén. Vid lunchtid tog jag bussen mot stan och köpte blommor till min konstnärskollega Maria Lewis som hade vernissage för sin utställning Konvalescens på galleri Elixir idag. Maria har gjort ett fotografiskt arbete om när hon var deprimerad och tappade lusten till konsten för att sedan bryta foten och genom det återfå sin lust. Spännande tema om processerna i sitt huvud och sin kropp. Här kan du läsa mer om utställningen.

Igår tog jag hand om min killes dotter på förmiddagen. Vi tycker båda om att skapa och gjorde en pappersask som vi klädde in i en gammal tapet, det var mysigt. På eftermiddagen åkte jag hemåt mina föräldrars trakter med min bror för att gå på en begravning. En otroligt positiv, livsbejakande och glad farbror till min pappa fick avsluta sina dagar i en ålder av 99 år. Han njöt verkligen av livet och såg det från den ljusa sidan. En väldigt fin och klok inställning tycker jag. Hoppas ni har en skön helg!