Vårens första dag

Vårens första dag som Laleh så fint sjunger. Jag brukar tänka att i mars, då börjar våren. Oavsett temperatur eller väder. På något sätt tycker jag alltid att det är lite härligt och skönt med en ny månad. En ny början med nya roliga saker som väntar.

varens_forsta_dag.jpg

Jag har kommit igång att fläta igen efter den paus jag hade när jag jobbade med Isdansen. Mars är en ypperlig månad att ta chansen och se Isdansen som visas i galleriet som heter Häktet på Kulturhuset i Gävle fram till 2 april. Ta trappen eller hissen till våning 2 och kika efter vita jättekristaller!

Igår fick vi semlor på nya jobbet som caféet i huset hade bakat, alldeles färska. De på bilden gjorde jag och Mattias kvällen innan vernissagen för Isdansen. Vi gjorde över 70 st små semlor med tre olika fyllningar som familj och vänner fikade på efter vernissagen hemma hos Mattias. Alla fick rösta på vilka som var godast: lakrits vann, klassisk mandelmassa blev tvåa och nougatsemlan knep en tredje plats. Många semlor blev över som min mamma och syster fick på sitt gemensamma kalas dagen efter.

Denna vecka går jag på introduktion på mitt nya jobb som jag berättade om i förra inlägget. Så berikande att träffa alla nya människor och få ta del av de olika verksamheterna som nu finns på Arbetsmarknadsenheten, vilken Svea Ateljé kommer att tillhöra. På eftermiddagarna när jag kommit hem har det varit skönt att sätta sig ner och fläta. Smälta alla intryck och låta händerna arbeta. Hoppas ni har haft en bra första dag i mars!