5 inredningstips för ett skönt hem

Just nu sitter jag på ett tåg någonstans mellan Uppsala och Gävle. Det är mörkt ute och jag är påväg hem efter en inspirerande dag i Saltsjöbaden på The Influencer Convention. Jag kommer berätta mer om detta konvent och visa bilder i helgen!

Först tänkte jag visa bilder från i veckan och delge fem av mina bästa inredningstips för ett lugnt och skönt hem. 1. Plocka/köp färska snittblommor eller kvistar. Det ger så mycket energi och ger en vacker blickpunkt i hemmet.

2. Låt saker ha sin bestämda plats. Detta skapar ordning och gör att du inte behöver leta efter sakerna när du ska ha dem. Om du dessutom förvarar dina prylar i ett skåp med dörrar ger det ett lugnt och harmoniskt intryck i ditt hem.

3. Minimera antal saker i ditt hem. Behåll det du använder och det du tycker är fint. Det ger en frihet och en sinnesro att inte ha massa onödiga grejer.

4. Bejaka ljuset. Täck inte för fönster med gardiner, persienner eller annat som stjäl ljusinsläppet. I Sverige har vi relativt få soltimmar, vilket betyder att allt ljus som kan släppas in gör gott för vårt välmående.

5. Bädda alltid sängen. Att komma hem till en nybäddad säng blir i alla fall jag så mycket gladare av. Sängen utgör ofta en stor yta så den tar mycket uppmärksamhet. Att börja en städning med att bädda sängen brukar vara en bra start för det gör stor skillnad direkt. Önskar er en fin och mysig helg!