Det bästa från The Influencer Convention

Igår var jag på TIC, The Influencer Convention på Grand Hotell Saltsjöbaden. En konferens som handlar om influencers situation, utmaningar och möjligheter.

En influencer är en person som bloggar, instagramar, youtubar eller arbetar med andra social medier för att nå fram med inspiration och budskap. Influencer marketing är när en influencer samarbetar med ett företag i ett inlägg, något som verkligen är i ropet. 

TIC pågår även idag med olika workshops, men jag är hemma och smälter alla intryck och nya insikter. Dagen igår var full med inspirerande föreläsningar, pepp och möten med människor inom samma bransch. Jag tänkte sammanfatta vad jag tyckte var bäst från gårdagen. Vilka budskap från föreläsarna som jag främst bär med mig. Hoppas du också får nytta av de följande fem punkterna i dina sociala kanaler!

Göra jobbet

Vill du ha en blogg som är professionell behöver den drivas professionellt. Det vill säga arbeta medvetet, konsekvent och målinriktat. Kring detta pratade b.la. teknikbloggaren Elin Häggberg/Teknifik om.

Värdefullt innehåll

Ta reda på vilka du vill ska läsa din blogg, skapa problemlösande innehåll, ge tips och skriv meningsfullt och relevant. Samla in och paketera kunskap, ta en roll som expert i något ämne. Publicera högkvalitativa bilder och sätt upp ledord som ska genomsyra din kanal. Runt dessa ämnen talade Elin Häggberg/Teknifik, en av mina stora förebilder som jag också fick glädjen att prata med; Underbara Clara samt instagramprofilen Wilda Nilsson.

Relation med följarna

Skapa relation med dina följare genom att vara personlig, transparent och ärlig. Din röst är din USP (Unique Selling Point). Ingen annan är du och det är din kraft. Att föra fram sina åsikter ger respekt. Detta pratade bl.a. Underbara Clara om.

Bli ditt eget mediehus

Inse ditt värde och din potential som en fristående plattform där du kan ha dina olika kanaler samlade. Att blogga på egen domän och förverkliga sina egna drömmar. Inte pleasa de stora magasinen med deras krav som betalar snålt. Skapa ett starkt varumärke och var noggrann med vilka företag som du väljer att ingå samarbete med så att det matchar din kanals identitet. Detta föreläste Underbara Clara, inredningsbloggaren Maria Soxbo/Husligheter och pysselbloggaren Helena Lyth om.

Mät och utvärdera

Använd Google Analytics, taggar, sökordsoptimering (SEO). Kolla på vad andra gör bra och dåligt i sina kanaler. Experimentera med publiceringstid, filter, motiv och utvärdera vad som funkar bäst. För statistik och utveckla din grej utifrån det. Detta pratade Elin Häggberg/Teknifik och Wilda Nilsson om.

Förutom alla föreläsningar var det så fint att vara på plats i det otroligt lyxiga hotellet med alla inredningsdetaljer i gammal stil och kunna blicka ut över sjön intill.

Att träffa människor och mingla runt tycker jag både är intressant och lite läskigt. Av någon anledning har jag mycket lättare för att ställa frågor till andra och lyssna än att berätta om mig själv och vad jag gör. Det är bra att kunna öva på det med nya människor. Tjejen i den här coola luggen är jazzsångerskan och vintagebloggaren Karoline Petterson som jag pratade med innan jag satte mig på tåget hemåt i kvällen.