Linköping, Stockholm & Berlin

I torsdags åkte jag tåg till Linköping för att föreläsa på universitetet. Programmet Slöjd hantverk och formgivning hade bjudit in mig och några andra alumner på en inspirationsdag där vi berättade om hur vi arbetar idag.

Linköping välkomnade mig med solsken. Faktum var att solen sken hela vägen, ända sedan jag i tidig morgon klev på tåget i Gävle. Jag älskar att åka tåg och se ut över vidderna. Det är så fina landskap i Sörmland och Östergötland. Öppna åkrar och hus, vackra som små slott.

Jag mötte först upp min vän och forna klasskamrat Eva på det här mysiga kaféet som ligger alldeles bredvid Hemslöjden där Eva arbetar. Vi hängde en på tok för kort stund innan jag tog en buss till universitet för att bli intervjuad till en C-uppsats.

Efter intervjun drog föreläsningarna igång och alla fick en fin bukett med påskliljor efteråt. Jag åkte sedan tåget hem, trött och nöjd efter en spännande och rolig dag. Passerade Stockholm precis som på dit vägen. Dagen efter händer den hemska attacken. Kommer ni ihåg det här inlägget när jag och Mattias var i Berlin i adventstid förra året och gick på en jättemysig julmarknad? Någon vecka efter kraschar en lastbil in i julmarknaden, precis där vi gått flera gånger. Så himla sorgligt för alla som blivit nära drabbade av dessa attacker. Det är så otäckt och overkligt när ondskan kryper nära. Men godheten är fortfarande mycket större. Ljuset ska vinna! Kramas och ta hand om varandra!