Slut som artist

Det var verkligen gått i ett de senaste veckorna, ja egentligen hela det här året. I januari och februari hyrde jag ateljé på Gaffel och arbetade stenhårt med utställningen Isdansen.

Samtidigt slutade jag arbetet som gymnasielärare i estetik och började det nya arbetet som designer på integrationssatsningen Svea Ateljé. Att påbörja ett nytt arbete innebär ju alltid mycket nya intryck och nya lärdomar. Det tar på krafterna även om det verkligen är roligt och spännande! Vi bygger upp verksamheten helt från grunden vilket är jättekul och medför långa to-do-listor i huvudet.

En dag i veckan är jag ledig från Svea Ateljé. Nu i vår har jag då hunnit med att föreläsa, delta i grupputställning, ha flätworkshop, arbeta med grafiska uppdrag, vara modell... Det är egentligen precis så som jag vill ha det men det har liksom blivit lite väl intensivt. Det här gör att jag kommer på mig själv med att vara stressad, även när jag inte behöver vara det. Och utanför sveper våren in med all sin härlighet.

I tisdags när jag hade gjort klart deklarationen kände jag mig nöjd, skön och trött. Jag hade till och med hunnit tagit en kvällsjogg innan jag lade mig. Väl i sängen skickar jag ett godnattsms till Mattias så som vi brukar göra när vi inte sover ihop. Han svarade att han inte mådde bra och trodde att han hade fått gallsten. Kl. 23 får jag ta en taxi till Mattias för att sova med hans dotter och Mattias får ta taxin till sjukhuset. Det visar sig så småningom att hans blindtarm brister och behöver opereras. Den här bilden är fotad på torsdag kväll från sjukhusfönstret när vi haft en lugn kväll i sjukhussängen och bara kollat på tv. Det kändes som att jag också behövde vara där för att liksom bara få vara utan att prestera eller göra någonting.

Igår fick Mattias komma hem och vi beslutade oss för att ta en lugn fredag. Han har inte ont längre, men är spänd på magen. Vi strosade sakta runt i Bolugnerskogen och åt lunch på en uteservering på stan. Det var ju verkligen så skönt igår. Jag tror att det var snudd på sommarvärme i hela landet. Vi avslutade kvällen här, framför pilträdet och forsen med att äta en pestosallad med mozzarella och soltorkade tomater som jag tillagat. Innan vi somnade började vi se på klassikern Fanny och Alexander som ingen av oss sett tidigare. En skön och välbehövlig dag.