Omgivningen utanför min ateljé

När jag var yngre drömde jag om att ha en egen ateljé. En plats för skapande där jag fick vara fri. Idag lever jag min dröm. Ateljén är förvisso inte helt min egen då jag delar den med min fina konstnärskollega Margareta. Margareta studerar just nu på Konstskolan här i Gävle varpå jag allt som oftast är ensam i ateljén.

omgivning_atelje_7.jpg

Idag var det strålande fint väder så på lunchen gick jag ut och njöt och fotade i solen. Jag tänkte ta med er och visa er omgivningarna utanför ateljén. Jag har turen att ha min ateljé i detta historiskt vackra hus, Vävaren i Strömsbro. Här har det varit vävfabrik tidigare, huset uppfördes på 1800-talet.

omgivning_atelje_5.jpg

Testeboån porlar runt Vävaren. Det är ofta så vackert vid den här platsen och ett fascinerande flöde.

omgivning_atelje_6.jpg

Detta är en av mina favoritvyer. Här står jag på bron som syns i den föregående bilden.

omgivning_atelje_8.jpg

Här har jag vänt mig om på bron. Skulle vilja infoga en smiley med hjärtan i ögonen.

omgivning_atelje_4.jpg

Snön som fallit den senaste tiden i kombination med kylan gör allting så vackert. Jag älskar vintern i snöskrud! Det är verkligen mina typer av nyanser nu, de kalla och ljusa.

omgivning_atelje_2.jpg

Jag tycker mycket om de stora spröjsade fönstren som ger ett härligt ljusinsläpp. Fönstret högst upp i burspråket närmast i bild är mitt och Margaretas.

omgivning_atelje_9.jpg

Så lycklig och påfylld efter den härliga promenaden! Hoppas ni också har haft en fin dag!