Dagens ord Energi

Energi är ett otroligt spännande och mångfacetterat ord. Jag använder det ofta, både i mina tankar och i mitt tal. Oftast, när jag använder det, handlar det om vilken energi andra människor och jag själv sänder ut eller energin i rum. Här kommer bilder från min studio idag.

energi_2.2.jpg

Jag har blivit välsignad med känsliga känselspröt vilket i praktiken innebär att jag lätt känner av stämningar. I sociala sammanhang kan jag bli trött i och med att jag tar in andras energier och mående. Mitt behov av att vara ensam är därmed stort för att ladda min egen energi.

energi_7.jpg

Ett talande tänkvärt citat som jag gillar är: “Vill du skina upp rummet när du kommer eller när du går?” Och på tal om rum, kan jag lätt störa mig på saker, möbler eller färger som är felplacerade och som gör att energin känns ur balans.

energi_9.jpg

Vårt hem är just nu stökigt på grund av alla grejer som har flyttats hit de senaste veckorna. Förra veckan blev det klart med min lägenhet, den nya ägaren fick tillträde i onsdags. Jag har massor av saker från mina förråd som jag behöver gå igenom, rensa ur och frigöra fysisk och mental energi. I denna rörighet kom idag en sotare till oss samt en person som skulle kolla våra två luftvärmepumparna. Alltså energi på ett annat sätt. Värmekällor! Summa summarum efter deras undersökningar är att vi just ni inte får elda i våra kakelugnar och att båda luftvärmepumparna behöver bytas ut.

energi_5.jpg

Vi skulle så gärna vilja elda i kakelugnarna. Det blir något att ta tag i framöver och försöka anlita någon kakelugnsbyggare. Enligt sotaren eller skorstensfejarteknikern som det egentligen heter är detta med kakelugnsbyggnation och reparation en kunskap som håller på att dö ut.

energi_8.jpg

Jag tycker mycket om Carl Larsson tavlor med dess gamla motiv som målades i samma tidsepok som vårat hus byggdes.

energi_4.jpg

Så himmelskt fint med solen som lyser in!

energi_3.jpg

Här skymtar en av luftvärmepumparna som alltså är uttjänta. Vi trodde inte att de skulle behöva bytas ut helt, men har ändå känt att det är något som inte stämmer med dem eftersom vi har så kallt inne.

energi_6.jpg

Motivet med kvinnan som ror över sjön, målad av Anders Zorn, tycker jag också passar fint till husets själ.

energi_1.jpg

Idag lärde jag mig att öppningarna vi har i våra kakelugnar användes förut som värmeskåp till mat. Just denna öppning saknar sina luckor. Alla luckor är specialgjorda till just sin kakelugn så om en hittar luckor på t.ex. loppis så passar de troligen inte.

energi_16.jpg

Vi har i veckan fått till en mysig hörna med en gästsäng i min studio. Nu när vi lever mest på nedre plan för värmens skull tycker vi att gästerna får mysigast att sova här nere också. Placeringen av sängen mot ett hörn med utsikt mot dörröppningar och fönster är enligt läran Feng Shui en placering i kraftposition där gästerna kommer att sova extra gott och tryggt. Detta med energi tycker jag är så intressant!