Invigning Konst på väg

Glad påsk kära ni! Idag är det långfredag och det innebär att Konst på väg har startat i Tierps kommun där jag är uppväxt. Det är ett välbesökt evenemang under påskhelgen med lokala konstnärer som ställer ut sin konst på olika platser i kommunen. I år var det extra speciellt eftersom min syster invigde hela konstevenemanget.

erika_blogg.jpg

Erika hade fått förfrågan av arrangörerna att inviga årets Konst på väg. Det är så roligt att Erika äntligen blir uppmärksammad lokalt. Hennes bedrifter som yrkesverksam fotograf är minst sagt storartade. Med kunder som Kungahuset och New York Times och mängder av internationella uppdrag är hon så välförtjänt av att få äran att inviga årets stora konsthelg. Invigningen ägde rum i Strömsbergs bruk som ligger bara några kilometer från byn Tolfta där vi är uppväxta och där våra föräldrar bor.

stromsberg_lokal_blogg.jpg

Här i Brukslokalen i Strömsberg ägde invigningen rum. Lokalen var full med folk kl.11.

papper_fonster_blogg copy.jpg

Mina pappersverk hänger i fönstren i den vackra lokalen. De har hängt i lokalen sedan förra påsken och har kunnat setts av bröllopsfirare och andra besökare under året. Verken gör sig verkligen bra i de stora själfulla fönstren.

scen_blogg copy.jpg

Här är scenen som Erika invigningstalade på och som sedan intogs av ungdomar från Kulturskolan i Tierp som spelade folkmusik. Igår pratade Erika live i P4 Radio Uppland om sitt yrke som fotograf som ett led inför invigningen. Här kan du lyssna till intervjun. Önskar er en jätteskön påsk!