En arbetsdag hos mina föräldrar

Idag är det måndag och jag jobbar hemifrån hos mina föräldrar. I helgen har vi varit på landet vid mina föräldrars stuga där vi håller på att bygga en ny ateljé som t.ex. jag och min syster Erika kan jobba i. Jättekul projekt som jag kommer att visa mer av här på bloggen!

stromsberg_blog_3.jpg

Idag har jag svarat på mejl, skrivit fakturor och plockat ner delar av min utställning i Strömsbergs Bruk som jag hade under påsken. Verken på scenen har jag tagit ner medan verken i fönstren kommer att hänga kvar ett tag till. Jag tog också hem gästboken som besökare kunde skriva i under utställningen och jisses så många fina kommentarer jag fått där! TACK alla ni fina som tog er tid att komma till utställningen och för alla vackra, glädjande ord!!!

stromsberg_blog_1.jpg

Jag vill också tacka bästa Sara på Strömbergs Café som frågade om jag ville ställa ut i den här vackra Fest- och konferenslokalen som hon nu driver i det vackra vita bruket i Norduppland.

stromsberg_blog_2.jpg

Nu ska vi snart äta middag och sen ska Elsa och jag ta tåget hem till Gävle igen. Hoppas er vecka har startat bra! Kram!

Konst i påsk Strömsberg

Nu börjar den närma sig på riktigt! Min utställning i Strömsbergs bruk som är öppen Långfredagen till och med Annandag påsk kl. 11-16. Det vore så trevligt om du kom till Fest- och konferenslokalen i påsk som Strömsbergs Café just nu håller på att renovera för framtida bröllop, fester och sammankomster. Det är där i den historiskt vackra lokalen som jag har fått den fina möjligheten att visa min papperskonst. Varmt välkommen!

IMG_1039.jpg

Utställning i påsk

Jag arbetar just nu med en utställning som visas under påsken i vackra Strömsbergs bruk i Norduppland, inte långt ifrån byn där jag växte upp. Strömberg är ett av Vallonbruken som finns bl.a. runt om i Uppland. Jag tycker att det är så inspirerande med historiska hus och miljöer!

utstallning_3.jpg

I ett kommande inlägg ska jag visa den vackra byggnaden som jag ska ställa ut i, Fest- och konferenslokalen som drivs av Sara Donnerstål på Strömsbergs Café. Förutom att fika och se på min papperskonst kommer det finnas andra utställare runt i Strömberg under helgen.

utstallning_2.jpg

Det händer inte så ofta att jag skissar på verk innan jag sätter igång, men denna gång gjorde jag det. Jag känner att detta verk kommer att bli ett av det absolut bästa jag har gjort någon gång! Så härlig känsla!

utstallning_5.jpg

Dessa bilder är från igår då det var en magiskt vacker vinterdag i Gävle. Förhoppningsvis är vårkänslorna i full gång i påsk när utställningen äger rum. Se till att boka in 30 mars-2 april om du är i Uppland under påsken! Utställningen kommer att vara öppen kl. 11-17.

utstallning.jpg

Jag tycker mycket om när former passar ihop som pussel som i detta nya verk. Jag funderar på att visa verk som jag gjort tidigare tillsammans med nya verk på utställningen. Det kan bli en fin samling.

utstallning_4.jpg

Här är några av de verktyg jag använder mest. Stållinjalen, bigverktyget och brytbladskniven (som är orange och gör sig dåligt på bild ;) är mina absoluta favoriter! Grattis alla samer på Nationaldagen idag! Hoppas ni alla har haft en fin dag!

Ny i familjen

Ni som följer mig på Instagram har kanske sett det senaste tillskottet i pappersfamiljen. Vi kan kalla hen löken som arbetsnamn. Löken är inte färdig men ett av skalen ser ut såhär.

ny_i_familjen.jpg

Idag har det snöat jättemycket här i Gävle! Jag älskar ju snö, tycker att allting blir så vackert med snö på. Det känns lite konstigt att tipsa om något som kommer att hända i påsk på årets snöigaste dag men här kommer i alla fall en sneak peak, så kommer jag att berätta mer sen!

ny_i_familjen_3.jpg

Under påsken 30 mars-2 april kommer jag att ställa ut i den vackra fest- och konferenslokalen som finns i Strömsbergs bruk i Norduppland! Utställningen är ett samarbete med mysiga Strömsbergs Café som drivs av Sara Donnerstål.

ny_i_familjen_2.jpg

Nu ska jag sova för att vakna upp tidigt imorgon så att jag hinner gå till jobbet. Cykelns framhjul fastnade idag för att det kom så mycket snö mellan hjulet och skärmen. Så imorgon blir det en skön promenad till jobbet och sen helg!

Gaffels medlemsutställning hösten 2017

Snart är det dags för Gävle Ateljéförening, Gaffel att ha sin medlemsutställning på historiskt vackra Vävaren i Strömsbro i Gävle! Jag är med och arrangerar utställningen och är personen bakom det grafiska materialet. Se till att boka 14 och 15 oktober - det blir en helg fylld av roliga och spännande aktiviteter! Flera konstnärer, däribland jag, kommer till exempel att ha våra ateljéer öppna.

flyer_a5_gaffel copy.jpg

Påskkonst på Vävaren

På påskafton och påskdagen har jag och andra medlemmar i konstnärsverkstaden och ateljéföreningen Gaffel utställning på Vävaren i Strömsbro, Gävle. Välkommen att kika in mellan kl. 12-16 på våning tre! 

Lokalerna är otroligt vackra och speciella! Vi har utställningen i samma rum som jag spelade in filmen till Isdansen. Imorgon är jag på plats på Vävaren, idag firar jag påsk med familjen. Hoppas ni också har en mysig ledighet!

Fina vänner och Isdansen

I söndags kom mina vänner Ylva och Isabelle för att titta på Isdansen.

Eftersom det var sista dagen för utställningen hjälpte de mig att plocka ner den. Mattias och hans dotter kom med sin bil för att kunna frakta dem. Min optiker med sina två barn kom förbi för att hinna se utställningen. De var också gulliga och ville hjälpa till.

Jag har känt Ylva och Bella sedan gymnasiet när vi pluggade Designprogrammet på Grafiskt Utbildningscenter ihop. Så himla fina vänner.

Nu sitter jag på ett tåg hem från Linköping där jag varit och föreläst. Ett inlägg kommer snart om det! 

Här är utställningen i sin helhet i det fina galleriet på Kulturhuset i Gävle. Hoppas du haft en bra dag! Ha en skön kväll!

Vernissagen

Igår var det vernissage för Isdansen och jag fick höra så många otroligt vackra ord om mitt arbete. Tack! 

Galleriet heter Häktet och ligger på våning 2 i Kulturhuset Gävle. Jag tycker om atmosfären i rummet som de fina fönstren ger.

Jag invigde utställningen genom att hålla ett tal om min process och läsa en dikt som jag skrivit om mitt arbete. Här kan ni läsa en recension om utställningen från tidningen Arbetarbladet. Tack till alla er som kom!

Sista verket klart

Idag har jag slutfört det sista verket till Isdansen som öppnar på lördag nästa helg! Imorgon ska jag träffa curatorn, utställningsproducenten på Kulturhuset för att reka inför hängningen. 

Så skönt att börja kunna knyta ihop påsen, att få ihop alla lösa delar till en helhet och sen kunna andas ut lite efteråt när vernissagen är över.

Hoppas att ni har en skön kväll och att solen har varit på besök hos er så som den har varit i Gävle idag!

Vernissage för Isdansen

Välkommen till vernissage för Isdansen lördagen 18 februari kl. 13 på Kulturhuset Gävle! Galleriet heter Häktet för det spännande huset har tidigare varit fängelse. Kulturhuset och huset bredvid utgör Sveriges Fängelsemuseum

Om hungern faller på när du är i trakterna finns restaurangen Gävligt Gott på Kulturhuset som arbetar med närproducerade råvaror och gedigen mat. Kan bli en härlig utflyktsdag med andra ord!

Isdansen

Intill min ateljé finns ett stort rum. När jag såg det här rummet för första gången och det underbara ljuset som flödar in, föddes en idé om att spela in en film där inför min kommande utställning. Nu är filmen här, med samma namn som utställningen. Välkommen till Isdansen!

Helg i ateljén

Igår och idag har jag varit i ateljén och arbetat med min nya utställning som ska visas på Gävle Kulturhus i vår.

Jag är pigg igen och behöver jobba full fart nu för att hinna klart. Men viktigt ändå att faktiskt ta pauser där emellan.

Jag är så glad för min ateljé, det stora vackra fönstret och att kunna ta mig till jobbet, till skillnad från att sitta hemma. 

I helgen har jag cyklat till ateljén med mitt nya mulliga sadelskydd som jag fick i julklapp av mamma och pappa. Vintrigt och vårigt på samma gång. Hoppas ni har en skön helg!

Pappersklipp

Papper, papper, skära, skära! Jag jobbar med en ny utställning som ska exponeras i Gävle i vår.

Jag behöver ligga i för att hinna klart och dagarna i ateljén är fyllda med pappersklipp. Pappersklipp på bordet, pappersklipp i knät, pappersklipp på golvet och till och med i den gemensamma korridoren. Sopskyffeln fick åka fram innan jag gick i torsdags. 

Jag kommer såklart att berätta mer om detta längre fram! Önskar er en härlig januarihelg!

Must och maränger

Förra lördagen var det vernissage av Staden på Slöjdgalleriet i Linköping. Ända fram till kl.12 då jag skulle invigningstala höll jag på med de sista förberedelserna, puh stressigt. Jag är ju en sann tidsoptimist och tillika perfektionist i vissa sammanhang. Det hela gick bra och jag hade valt att servera must och maränger som en lätt och somrig match till de vita husen. Tack igen till er som kom!

bild.JPG

Sweetness from the opening of Staden.

Staden

Nu var det nästan exakt en månad sedan jag skrev senast, lite på tok för längesen. Det känns som att dagarna rullar på med undervisning på skolan, arbete med min utställning och med andra grafiska uppdrag. Jag vill gärna berätta att min utställning som kommer att visas på Slöjdgalleriet i Hemslöjdens lokaler i Linköping 9 april - 7 maj heter Staden. Som ni säkert förstått sedan tidigare är det en paper cut utställning. Staden handlar om min kärlek till hus och mina tankar om hemmets betydelse. Det vore väldigt trevligt om du ville komma på vernissagen lördagen 9 april kl. 12 så ska jag berätta mer!

Long time no seen.. The time is running and I´m teaching a lot at school, working with my upcoming exhibition and with other graphic commissions. I would like to tell you about "Staden", my exhibition that will be held at Slöjdgalleriet in Linköping 9 April - 7 May. It´s a paper cut exhibition about my love for houses and my thoughts about the meaning of a home. I would be glad if you want to come at the opening 9 April at 12.00. pm!

Friday

I fredags jobbade jag med min papercut utställning som kommer att visas i Linköping senare i vår. Jag har fått i ordning min studioplats i lägenheten där friheten, kreativiteten och lugnet finns och får flöda fritt. Jag skar och lyssnade samtidigt på podcasten Värvet. Har du inte lyssnat på Värvet förut kan jag rekommendera att kolla in podden med Kristoffer Triumf som intervjuar intressanta peroner. I fredags lyssnade jag till Mikael Persbrandt, Johan Lindeberg, Tina Nordström och Tove Lo som generöst delade med sig av sina tankar, livserfarenheter och känslor. Sånt berikar mig. Hoppas ni har en skön helg!

I worked on my upcoming paper cut exhibition that will be shown in Linköping later this spring and listen to the podcast Värvet. A great Friday. I hope you have a nice weekend!

Made in Linköping

Imorgon söndag är det vernissage för Made in Linköping, examensutställningen som studenterna på kandidatprogrammet Slöjd, hantverk och formgivning vid Linköpings Universitet har arbetat hårt med under deras avslutande termin. För två år sen (!) tog jag examen från samma program. Är du i eller i närheten av Linköping imorgon är det ett hett tips att kolla in arbetena från dessa talanger. Utställningen finns annars att beskåda hela sommaren på Östergötlands Museum fram till 12 september.

 Affisch lånad från  sshf.stuff.liu.se

Affisch lånad från sshf.stuff.liu.se

Tomorrow Sunday is the opening of Made in Linkoping, the graduation exhibition that the students of the Bachelor's program Handicraft, crafts and design at Linköping University have worked hard with during their final semester. I graduated from the same program two years ago (!). Are you in or near Linkoping tomorrow it´s a hot tip to check out the works of these talents. The exhibition is otherwise on display throughout the summer until 12 September at the Museum in Östergötland.

Vernissage

I lördags var det vernissage för VIT på Broströms kafé i Uppsala. Tack till er som kom! Utställningen hänger fram till den 19 mars så om du inte kunde komma i helgen finns det stora möjligheter att hinna se den! Glöm inte att skriva i gästboken så att jag vet att du varit där! :)

bild-40.JPG

Last Saturday was the opening of VIT on Broström café in Uppsala. Thanks to you who came! The exhibition hangs until March 19 so if you could not make it this weekend, there are great opportunities to get to see it! Don´t forget to write in the guest book so I know that you have been there! :)

VIT

Här kommer fler bilder från fotograferingen av VIT! Imorgon ska jag göra det sista inför utställningen, sätta upp affischer i Uppsala och fixa bra upphängnings anordningar till bilderna. På fredag får jag snäll hjälp av min vän Karin att hänga utställningen, toppen då hon till och med är utbildad utställningsproducent! Sen är ju vernissagen på lördag! Sov gott! 

Here are more pictures from the photo shoot of VIT! Tomorrow I'll make the last for the exhibition, putting up posters in Uppsala and fix good suspension devices to the pictures. On Friday, I get kind assistance of my friend Karin to hang the exhibition, great when she´s even educated exhibition producer! Then the opening will be on Saturday! Sleep well!