Ett dagsäventyr i solen

Idag har jag varit ute på ett äventyr i våra nya vackra omgivningar. Jag packade ryggsäcken med matsäck på förmiddagen och tog med mig kameran ut i solen.

vinterdag_5.jpg

Jag gick ut på sjön som ligger ungefär 300 meter nedanför vårat hus.

vinterdag_2.jpg

Munderad och redo för flera timmar utomhus.

vinterdag_11.jpg

Bryggan var översnöad.

vinterdag_8.jpg

Vid trädet intill bryggan har någon satt fast sin spark tills nästa sparktur på sjön.

vinterdag_13.jpg

En fin gammal spark.

vinterdag_9.jpg

Jag är så glad för att sjön är i ordninggjord för skridskoåkning och skidåkning!

vinterdag_10.jpg

Jag hejade på den här mannen som åkte långfärdsskridskor.

vinterdag_6.jpg

Det var härligt blåsigt på sjön. Bitande på ett friskt sätt.

vinterdag_12.jpg

På sjön hittade jag så vackra vasstrån.

vinterdag.jpg

Jag plockade med mig några som jag tyckte mycket om.

vinerdag_3.jpg

Efter promenaden på sjön kom jag fram till ett vindskydd där jag satte mig ner för att äta matsäcken.

vinterdag_7.jpg

Chaga i termos och ostsmörgås med groddar. Så gott att äta utomhus!

vinterdag_4.jpg

Efter det fortsatte promenaden i den härligt vackra solen. Så skönt att gå i sin egen takt, tänka och se allt vackert omkring i vår nya bygd. Turen blev nästan 4 timmar lång, jag kom hem lagom till att solen gick ner. Önskar er en riktigt fin vecka!

Adventskalender 2018

För några dagar sen fick jag ett så himla fint paket på posten av min tjej! Det innehöll denna adventskalender. Så fantastiskt gulligt och omtänksamt!

adventskalender7.jpg

23 stycken inslagna paket med handmålade sifferlappar! Det 24:e paketet kommer jag att få på julafton..

adventskalender8.jpg

I det första paketet fick jag ett jättegott julte från Lagerhouse.

adventskalender6.jpg

På alla paket har Ida skrivit texter som ledtrådar till innehållet. Så fint!

adventskalender_tva_sv.jpg

Så charmigt och kreativt med en galge som upphängning.

adventskalender1.jpg

Jag älskar adventskalendrar och vill varmt tipsa om en kalender på Youtube som All things green gör så snyggt och mysigt. Hon publicerar en film varje dag fram till jul som har olika julteman. Så skön och inspirerande stund att titta på dem!

adventskalender5_sv.jpg

Jag har ännu inte tänt min adventsljusstake här i lägenheten för det verkar som jag har slut på långa ljus. Den här fina väggljusstaken från Hay sprider dock ett stämningsfullt sken. Jag fick den av min syster för något år sedan. Önskar er en riktigt mysig fredag!

Vi har köpt drömhuset Dunderbergsgården!

Nu var det ett tag sedan jag skrev och anledningen till det är att mitt huvud har varit fullt med fix och jobb. Både i företaget och med det faktum att jag och min tjej är de lyckliga nya ägarna till drömmen Dunderbergsgården i Ockelbo! Det är svårt att förstå att det blev vi som fick möjligheten att köpa detta sagohus! Det är som att vi har fått hjälp av energier runt omkring som vill att vi skulle bli de som fick köpa detta hus. Helt otroligt! Jag har länge drömt om ett hus på landet. I mina vildaste fantasier har det varit ett sekelskifteshus eller ett 20-talshus med centrerade proportioner i den här storleken med sådana här flaggfönster som jag tycker så mycket om! Tänk att den drömmen har slagit in! Tack tack tack tack!!!! Nu ska vi vårda detta hus med all kärlek och omtanke! Hoppas ni vill följa vår resa på Instagram @dunderbergsgarden. Samtliga foton i detta inlägg: Mäklarhuset Gävle

framsidan_trädgården.jpg

Huset ska vara byggt 1904. I källaren har vi hittat årtalet 1892 skrivet på en vägg så det vore spännande att få veta mer om när huset byggdes och av vilka. Den högra altanen är en tillbyggnad och vi har redan tagit bort det altanräcket för att bevara husets vackra centrerade proportioner.

salongen.jpg

Salongen på nedre plan. Så mysigt att sitta här i vintermörkret med tända ljus i den gamla takkronan. Och vet ni, vi har hittat en inbyggd dubbeldörr i väggen till höger! Vilken lycka! När vi får öppna upp den dörren kommer energin att flöda mellan salongen och rummet intill igen. Här blir det långbord med familjen två dagar innan julafton när jag firar min 29:e födelsedag. Jag fyller egentligen den 20 december men kommer att fira den 22:a som är en lördag. Ser så mycket fram emot det!

rum_entreplan_fönster.jpg

Det här är ett av mina favoritrum i huset. Solen är så härlig här på morgonen och förmiddagen. Här kommer jag att ha min ateljé, åtminstone till en början. I detta rum har vi sovit på luftmadrass de första nätterna i huset. Så mysigt att vakna upp här!

hallfönster_ovanvåning.jpg

Ett annat favoritrum är hallen på övervåningen. Här är också ljuset magiskt. På väggen till vänster och till höger finns igenbyggda fönster som ska tas upp vilket kommer att lyfta detta rum ytterligare.

rundeln.jpg

Så glad att vi har en rundel framför huset som vi ska göra fin och att huset ligger i en mysig by med fina äldre hus i kring. Till höger om det gula huset i bild ligger bysjön i Ockelbo och det går en vacker stig ner till sjön från vår byväg. Så fantastiskt!

Tack för att ni följer mig här och jag ser fram emot att få dela mer med er av vårt nya liv på landet! Önskar er en mysig tid i advent!

Ida & Ida

Idag är det en månad sedan jag blev ihop med den här finingen, Ida som bor i Umeå. Idag har vi dessutom namnsdag. Vi heter inte bara samma namn utan är också födda samma år, tycker båda om att skapa och har en varsin katt. Önskar er en riktigt skön septemberhelg!

ida_ida_blogg.jpg

Nystart efter semestern

Jag är tillbaka i stan efter flera veckor på landet vid mina föräldrars stuga. Det är något härligt över nystarter som jag särskilt brukar känna två gånger per år, efter semestern och efter nyår. Det är en chans att komma in i goda vanor igen. Rensa hemma, träna, laga bra mat. I förmiddags jobbade jag hemifrån vid mitt nya skrivbord. Fakturerade, mejlade och planerade höstens uppdrag.

nystart_5.jpg

Innan semestern investerade jag i en ny större dator som kommer att bli toppen för mig i mitt arbete med grafisk design, foto och film.

nystart_3.jpg

Jag fick en så fantastisk bukett av min fina vän Ida häromdagen. Älskar pioner!

nystart_1.jpg

Så skönt att planera upp och få struktur över kommande uppdrag, deadlines, kalas och annat kul!

nystart_2.jpg

I måndags köpte jag en ny kalender på Åhléns som matchar fint med min antecknings- och skissbok.

nystart_4.jpg

Den här fjången tycker jag är så vacker också. Tänk vad naturen skapar.

nystart.jpg

På lördag ska jag på bröllop då min kusin Therese gifter sig! Tycker inbjudningskortet är så fint med de gröna bladen och det snirkliga typsnittet. Jag har ett gäng bilder som jag vill visa från landet också men de kommer i kommande inlägg. Hoppas ni har det toppen oavsett om ni har semester, sommarlov, har börjat jobba eller studera!

Sjöarna, guldet, skogen och renarna

Jag är hemkommen från Norrland sedan en tid. Eller egentligen bor ju jag också i Norrland eftersom Gävle kvalar in innanför Norrlands sydligaste gräns. Men det känns som att jag har varit i riktiga Norrland, mitt i bland tystnaden. Det har varit svårt att välja bilder från resan, jag har så många fina naturbilder. Här kommer dock några av mina favoriter.

norrland_6.jpg

De första dagarna bodde vi på denna magiska plats, Sjulnäs, mellan Arjeplog och Sorsele. Varenda morgon jag vaknade upp och tittade ut från den lilla stugan vi bodde i möttes jag av denna glasliknande sjö med de blå bergen i bakgrunden. Huset som syns på bilden är en bastu med tillhörande utedusch. Antagligen världens vackraste duschrum.

norrland_1.jpg

Detta är Sjulnäs fotat från det andra hållet.

norrland_2.jpg

Jag gillar de raka vägarna som går genom tystnaden.

norrland_4.jpg

Det finns otroligt många sjöar, ofta rika på fiskar.

norrland_5.jpg

Det här guldiga skenet uppkom flera gånger under resan, så fint! Inte heller dumt att få skogens guld till frukost i form av hjortronsylt på gröten.

norrland_7_sv.jpg

Jag blev så glad över att få se renar i verkligheten! Den här renhjorden kom ut från skogen längre fram på vägen där vi åkte mot Laisvall by en dag. De var så många! 

norrland_8.jpg

De gick förbi bilen på en ängsmyr och fram till ett vattenhål för att dricka.

norrland_9.jpg

Längst vägen passerade vi många hus av den här karaktären. Ensamma men fina.

norrland_10.jpg

Här har vi kommit fram till Laisvall by, där fjällen börjar ta vid. Jag fick en känsla av att vara i Norge trots att jag aldrig varit där. 

norrland_13.jpg

En kväll åkte vi uppför det branta berget Galtis utanför Arjeplog och oj vilken utsikt åt alla väderstreck! 

norrland_11.jpg

Vi hade picknick på Galtis, en enkel och god sallad med fetaost, körsbärstomater, blandsallad och oliver. Ida hade som alltid snygga skor.

norrland_12.jpg

Det brukar blåsa mer än det gjorde denna kväll på Galtis, inte konstigt med tanke på att det är 800 meter högt. Förutom någon bris var det lugnt och stilla.

norrland_3.jpg

Resten av veckan bodde vi ett fint stenhus på landet utanför Arvidsjaur.

norrland_15.jpg

Dimman var så magisk en kväll utanför huset.

norrland_17.jpg
norrland_14.jpg

Norrland alltså, så fint och lugnt.

Semester i Norrland

Nu har jag semester och den inleds med drygt en vecka uppe i Norrland. Två av mina största inspirationer Jonna Jinton och Clara Lidström bor i Norrland så det känns därför extra kul att se mer av Sveriges norra delar. 

hoga_kusten_blogg.jpg

Här är bilder från vackra vackra Höga Kusten där jag och min dejt Ida gjorde ett stopp på vägen upp till Umeå i onsdags kväll.

hoga_kusten_2_blogg.jpg

Om några dagar går färden vidare upp till trakterna kring Arvidsjaur. Jag har aldrig varit så långt norrut så det ska bli spännande och fint att se!

hoga_kusten_3_blogg.jpg

Hoppas ni har härliga dagar nu i början av juli! Och komihåg: Your wibe attract your tribe :)

Husdrömmar

Den här veckan har jag haft mycket tankar på hus, tro det eller ej, men mer än vanligt faktiskt. Jag drömmer ju om att flytta till hus och bo på landet. Att få renovera, inreda och leva närmare naturen. Denna vecka har jag varit på två husvisningar, en i Hälsingland och en i Uppland. Jag har värderat min lägenhet, pratat med banken och fått en alternativ idé till att köpa hus. Ja det har snurrat på ordentligt i huvudet. Det är en väldigt härlig och spännande tid nu med mycket möjligheter! Tack för det! 

hus.jpg

Här kommer en bild från en av mina favoritgator i Gävle som jag cyklar förbi på väg till jobbet. Jag tycker så mycket om den blågrå nyansen på det närmaste huset. Hoppas du har haft en fin helg! 

Egen granola och brunch

Imorse drog vi oss lite i sängen Elsa och jag. Det är skönt att inte behöva gå upp lika tidigt som på vardagarna när det är helg tycker jag, även om jag oftast vaknar tidigt.

lordagsbrunch_2.jpg

Jag har flera gånger tänkt att jag vill göra egen müsli eller granola. När vi kom upp ur sängen gjorde jag slag i saken! 

lordagsbrunch_4.jpg

Jag provade två varianter. En ugnsrostad müsli och så den på bilden, som hade mer vätska på sig och som blev mer crunchy granola.

lordagsbrunch.jpg

Det var väldigt enkelt. Bara att ha på de gryner, frön, nötter, torkad frukt och smaksättning en vill på en plåt och sedan ha på ca 2-3 dl vätskeblandning innan gräddning. Min blandning bestod av olivolja, sirap, hallonsaft och juice från blodapelsin. Till den färdiga granolan hade jag havregurt, min nya favorit som är ett bra veganskt alternativ och som är snäll mot magen.

lordagsbrunch_3.jpg

Blodapelsinen hade en central roll i dagens brunch då den även fanns i smoothien tillsammans med banan, kiwi, havremjölk och kakao. Det känns så bra att ta hand om mig på det här sättet, att äta god, näringsrik och ren mat från grunden! Önskar er en fortsatt mysig helg!

December

Jag är ett decemberbarn. Inte bara för att jag är född i december och älskar julen. Utan också för att jag tycker att det är så vackert och mysigt med snö. Jag inspireras mycket av decembers ljusa färgskalor. Denna tid på året knyter jag ihop säcken. Jobbar ikapp bokföring, reflekterar över året som har varit och tänker på vad jag vill förverkliga nästa år. Hoppas ni också har en fin adventstid!

december.jpg

Tyskland

Den här veckan är jag i Tyskland för att ta del av hur arbetet med integration fungerar här. Jag har fått förmånen att åka i och med min anställning som designer för Svea Ateljé på Gävle Kommun där vi integrerar människor i arbetslivet och samhället genom att kombinera SFI-undervisning med ateljéarbete. Jag känner mig fylld av nya intryck och perspektiv på ett både informellt och känslomässigt plan.

Skärmavbild 2017-11-17 kl. 16.50.40.png

Sommar & konst

Sommaren är här och och på cykel genom staden till och från Svea Ateljé ser jag barn och ungdomar som fotar sig i fina sommarkläder utanför kyrkans klämtande lovklockor. Det är en härlig tid tycker jag, där ljus och frihet finns i mångas sinnen. När jag själv gick i skolan brukade jag plocka liljekonvaljer till läraren vid skolavslutningarna. Dessa hade min pappa plockat till mamma på morsdag. Så gulligt.

Mycket av min arbetstid spenderas på Svea Ateljé, denna underbara integrationssatsning som jag har förmånen att få vara med och bygga upp. Idag är det ju fredag och jag arbetar helt med mitt eget företag. Att ha min egen tid till att få utveckla egna ideér är så viktigt för att jag ska trivas.

Idag har jag beställt bläckpatroner till skrivaren, mejlat och strukturerat upp mina uppdrag. Resten av arbetsdagen kommer att ägnas åt till en illustration som jag arbetar med i Illustrator. Denna tjej ligger under mitt bord och vilar. Igår kväll myste vi i sängen tillsammans med min nyinköpta bok "Värdet av konst" som jag hittade när jag besökte Gävle Konstcentrum igår och utställningen "Gone Fishing". Det är en utställning som masterstudenterna på Kungliga Konsthögskolan har vernissage för på lördag. Ett tips är att gå och se den, jag tyckte att det fanns flera nytänkande exponeringslösningar att inspireras av!

Häromdagen gick jag i parken och plockade in hundkex. En något undervärderad blomma tycker jag som är väldigt fin i sin enkelhet. Det kändes som att jag plockade in sommaren. Ikväll kommer mamma, pappa och Mattias hit, äter pizza och träffar Elsa. Gilbert har flyttat tillbaka till Umeå och trivs bättre där. Elsa och jag har haft en väldigt fin vecka med mycket gos, ompyssling och lek. Önskar er en härlig sommarhelg!

Gilbert & Elsa

Ni som följer mig på Instagram har sett att jag skaffat två katter! Jag har vuxit upp med katt och alltid tänkt att jag vill ha egna katter när jag blir vuxen. Förra helgen dök det gyllene tillfället upp då jag följde med min syster upp till Umeå. Erika skulle fota ett bröllop och hade några dagar innan hittat en annons på Blocket om att två mysiga innekatter var till salu i björkarnas stad. Jag bestämde mig för att köpa Gilbert och Elsa och prova hur det skulle gå i min nyrenoverade lägenhet.

Det här är Elsa. Hon är en perser/chincilla och är verkligen så vacker på utsidan och insidan! Hon följer efter mig vart jag än går. Så himla känslig och fin till sitt sätt. Hon sover alltid bredvid mig i sängen.

Det här är Gilbert och jag imorse. Så mysig stund! Gilbert har haft svårt att vänja sig vid sitt nya hem. Han har jamat flera nätter i rad, gått ifrån när jag velat klappa och borsta honom och suttit mycket för sig själv. Jag har verkligen trott att jag måste lämna tillbaka honom. Men de senaste två nätterna har han inte jamat. Han har börjat komma upp till mig i sängen och verkligen lagt sig så nära han bara kunnat. Det känns så unikt och oväntat och fint. Hoppas att det fortsätter i rätt riktning! Önskar er en riktigt fin helg!

Odla ek

Den här våren har jag inte sått ett enda frö, inte bokstavligt talat i alla fall. Jag har arbetat mycket som ni vet och inte hunnit med att plantera som jag annars tycker är härlig.

När jag i helgen besökte mina tvillingkompisar Ylva och Isabelle som jag känt sedan gymnasiet fick jag små ekplantor av Ylva. Hon hade jättemånga ekollon i en stor glasburk med vatten. De ska ligga där i några veckor tills en liten minisnopp tittar ut i ena ändan. Då kan du sätta ekollonet i en vas med vatten med minisnoppen nedåt. 

Sedan börjar rötter att utvecklas och den gröna plantan att spricka ut och växa. Det är något med utvecklingen, den jordnära och naturliga processen som är så vacker och magisk. Tack Ylva!

Slut som artist

Det var verkligen gått i ett de senaste veckorna, ja egentligen hela det här året. I januari och februari hyrde jag ateljé på Gaffel och arbetade stenhårt med utställningen Isdansen.

Samtidigt slutade jag arbetet som gymnasielärare i estetik och började det nya arbetet som designer på integrationssatsningen Svea Ateljé. Att påbörja ett nytt arbete innebär ju alltid mycket nya intryck och nya lärdomar. Det tar på krafterna även om det verkligen är roligt och spännande! Vi bygger upp verksamheten helt från grunden vilket är jättekul och medför långa to-do-listor i huvudet.

En dag i veckan är jag ledig från Svea Ateljé. Nu i vår har jag då hunnit med att föreläsa, delta i grupputställning, ha flätworkshop, arbeta med grafiska uppdrag, vara modell... Det är egentligen precis så som jag vill ha det men det har liksom blivit lite väl intensivt. Det här gör att jag kommer på mig själv med att vara stressad, även när jag inte behöver vara det. Och utanför sveper våren in med all sin härlighet.

I tisdags när jag hade gjort klart deklarationen kände jag mig nöjd, skön och trött. Jag hade till och med hunnit tagit en kvällsjogg innan jag lade mig. Väl i sängen skickar jag ett godnattsms till Mattias så som vi brukar göra när vi inte sover ihop. Han svarade att han inte mådde bra och trodde att han hade fått gallsten. Kl. 23 får jag ta en taxi till Mattias för att sova med hans dotter och Mattias får ta taxin till sjukhuset. Det visar sig så småningom att hans blindtarm brister och behöver opereras. Den här bilden är fotad på torsdag kväll från sjukhusfönstret när vi haft en lugn kväll i sjukhussängen och bara kollat på tv. Det kändes som att jag också behövde vara där för att liksom bara få vara utan att prestera eller göra någonting.

Igår fick Mattias komma hem och vi beslutade oss för att ta en lugn fredag. Han har inte ont längre, men är spänd på magen. Vi strosade sakta runt i Bolugnerskogen och åt lunch på en uteservering på stan. Det var ju verkligen så skönt igår. Jag tror att det var snudd på sommarvärme i hela landet. Vi avslutade kvällen här, framför pilträdet och forsen med att äta en pestosallad med mozzarella och soltorkade tomater som jag tillagat. Innan vi somnade började vi se på klassikern Fanny och Alexander som ingen av oss sett tidigare. En skön och välbehövlig dag.

Modell

Åh vad det har hänt mycket spännande och roliga grejer för mig det här året! Jag vill känna mig glad och tacksam men känslorna av trötthet och stress har tagit över de senaste veckorna. Därför har bloggen tagit en micropaus. Jag tänkte försöka ta igen det nu med några uppdateringar. Här kommer bilder från när jag var modell på Elite Grand Hotel i Gävle.

Jag blev till frågad av textilstudenten Sevéra att gå modell för hennes klädmärke Severa Izzy. Jag älskar ju jumpsuits så det var perfekt att jag fick bära det här fina hantverket. En tjej som heter Antigona och är frisörstudent sminkade mig. Jag som i vanliga fall brukar vara sparsam med sminket tyckte att det var kul att se en häftig förvandling för en kväll. Efter lång väntan var det dags att gå catwalk. Nervositeten kom men det gick bra, inga fall och vurpor. Att prova på att vara modell var en speciell och rolig erfarenhet. För mig känns dock modellyrket otroligt fokuserat på yta vilket gör att jag tror att jag skulle ha svårt att känna mig lycklig i den branschen.

Modevisning på Elite Grand Hotel

Ikväll ska jag vara modell för klädmärket Severa Izzy på en Fashion Show. Tjejen som driver märket studerar på Hantverksprogrammet Textil på gymnasiet och deltog på min Flätworkshop förra veckan. Så kul att hon några dagar efter det frågade mig om att vara modell! Hon verkar så himla driven och grym! 

Jag ska ha den här fina jumpsuiten på mig! Jag som verkligen älskar jumpsuits! Bilderna är lånade från Severa Izzy. Välkommen kl. 18 ikväll på Elite Grand Hotel i Gävle!

Vår första buggtävling

Jag har dansat bugg i flera år och älskar verkligen glädjen i att dansa! Tidigare har jag också gått grundkurser i jive och boogie woogie också vilket också är två riktigt roliga och fartfyllda danser. Igår gjorde jag och Mattias något som vi aldrig gjort förut.

Vi var med i vår första buggtävling!

Mattias började dansa förra året och har sedan dess utvecklats väldigt mycket! Häftigt att han redan blivit så bra att vi kan prova att tävla! Vår dansklubb Gävle Rockin´Rolln´Club anordnade en medlemstävling för medlemmar som inte haft tävlingslicens de senaste fem åren.

Vi tog oss till kvartsfinal, men fick sedan se oss besegrade. Jag har en lite för hoppig och kickig stil för att utföra en tävlingskorrekt bugg, men det var många som kom fram till oss efteråt och tyckte att vi hade en sådan dansglädje och att vi var roligast att titta på. Det var kul att höra!

Det bästa från The Influencer Convention

Igår var jag på TIC, The Influencer Convention på Grand Hotell Saltsjöbaden. En konferens som handlar om influencers situation, utmaningar och möjligheter.

En influencer är en person som bloggar, instagramar, youtubar eller arbetar med andra social medier för att nå fram med inspiration och budskap. Influencer marketing är när en influencer samarbetar med ett företag i ett inlägg, något som verkligen är i ropet. 

TIC pågår även idag med olika workshops, men jag är hemma och smälter alla intryck och nya insikter. Dagen igår var full med inspirerande föreläsningar, pepp och möten med människor inom samma bransch. Jag tänkte sammanfatta vad jag tyckte var bäst från gårdagen. Vilka budskap från föreläsarna som jag främst bär med mig. Hoppas du också får nytta av de följande fem punkterna i dina sociala kanaler!

Göra jobbet

Vill du ha en blogg som är professionell behöver den drivas professionellt. Det vill säga arbeta medvetet, konsekvent och målinriktat. Kring detta pratade b.la. teknikbloggaren Elin Häggberg/Teknifik om.

Värdefullt innehåll

Ta reda på vilka du vill ska läsa din blogg, skapa problemlösande innehåll, ge tips och skriv meningsfullt och relevant. Samla in och paketera kunskap, ta en roll som expert i något ämne. Publicera högkvalitativa bilder och sätt upp ledord som ska genomsyra din kanal. Runt dessa ämnen talade Elin Häggberg/Teknifik, en av mina stora förebilder som jag också fick glädjen att prata med; Underbara Clara samt instagramprofilen Wilda Nilsson.

Relation med följarna

Skapa relation med dina följare genom att vara personlig, transparent och ärlig. Din röst är din USP (Unique Selling Point). Ingen annan är du och det är din kraft. Att föra fram sina åsikter ger respekt. Detta pratade bl.a. Underbara Clara om.

Bli ditt eget mediehus

Inse ditt värde och din potential som en fristående plattform där du kan ha dina olika kanaler samlade. Att blogga på egen domän och förverkliga sina egna drömmar. Inte pleasa de stora magasinen med deras krav som betalar snålt. Skapa ett starkt varumärke och var noggrann med vilka företag som du väljer att ingå samarbete med så att det matchar din kanals identitet. Detta föreläste Underbara Clara, inredningsbloggaren Maria Soxbo/Husligheter och pysselbloggaren Helena Lyth om.

Mät och utvärdera

Använd Google Analytics, taggar, sökordsoptimering (SEO). Kolla på vad andra gör bra och dåligt i sina kanaler. Experimentera med publiceringstid, filter, motiv och utvärdera vad som funkar bäst. För statistik och utveckla din grej utifrån det. Detta pratade Elin Häggberg/Teknifik och Wilda Nilsson om.

Förutom alla föreläsningar var det så fint att vara på plats i det otroligt lyxiga hotellet med alla inredningsdetaljer i gammal stil och kunna blicka ut över sjön intill.

Att träffa människor och mingla runt tycker jag både är intressant och lite läskigt. Av någon anledning har jag mycket lättare för att ställa frågor till andra och lyssna än att berätta om mig själv och vad jag gör. Det är bra att kunna öva på det med nya människor. Tjejen i den här coola luggen är jazzsångerskan och vintagebloggaren Karoline Petterson som jag pratade med innan jag satte mig på tåget hemåt i kvällen.